Maradona, în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diego e tot mai contestat după înfrângerea din Ecuador,  argentinienii tremurând la gândul că pot rata calificarea la Mondiale. Urmează „dubla” de foc cu Brazilia şi Paraguay. Aventura lui Maradona la conducerea “pumelor” s-ar putea încheia pe 5 septembrie, când Argentina va primi vizita Braziliei.

Nimeni nu îi va mai ierta lui “El Pibe D’Oro” un nou eşec. 1-6 în Bolivia, acum 0-2 în Ecuador! Meciuri care au scos la iveală slăbiciunile dublilor campioni mondiali.

Nici la succesul cu 1-0 contra Columbiei de sâmbăta trecută lucrurile nu au stat mai bine pentru Messi şi compania, salvaţi de reuşita fundaşului Diaz. „Nu ştiu cum să-mi explic.

Am controlat meciul din punct de vedere tactic şi mental, dar ăsta este fotbalul...”, a declarat Maradona la conferinţa de presă. Pentru el şi pentru Argentina urmează scadenţa: dubla din septembrie cu Brazilia şi Paraguay. Dacă „pumele” ­pierd, calificarea la Mondiale e în pericol. Ca şi postul lui Maradona! 

Maradona selecţioner

Scoţia – Argentina 0-1
Franţa – Argentina 0-2
Argentina – Venezuela 4-0
Bolivia – Argentina 6-1
Argentina – Columbia 1-0
Ecuador – Argentina 2-0

Ce i se reproşează lui Maradona

Echipa înscrie foarte puţin, doar 19 goluri în 14 meciuri din preliminarii.

Nu foloseşte un vârf de careu clasic care să fructifice ocaziile. Variantele sunt Crespo, neconvocat, şi Milito, folosit prea puţin.

Nu ştie să-l aşeze în teren pe Messi, care e folosit vârf în sistem 4-4-2, deşi la Barcelona joacă “aripă” dreapta într-un 4-3-3.

A apelat la jucători obosiţi, aflaţi la final de sezon cu echipele din Europa. Exemple sunt Heinze, J. Zanetti, Maxi Rodriguez, Gago.

E neinspirat la schimbări. Miercuri, modificările au survenit abia pe final, deşi echipa suferea fizic (n.r.: s-a jucat la Quito, la 3.000 de metri altitudine)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite