Diego Maradona, salvat de un „Nebun“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Maradona, salvat de un „Nebun“!
Diego Maradona, salvat de un „Nebun“!

Argentina a bătut Peru prin golul marcat în prelungiri de Palermo, spre bucuria lui „El Pibe D’Oro“. A fost „nebunie“ pe „Monumental“ din Buenos Aires, într-un meci decis de o execuţie norocoasă a lui „El Loco“ (n.r.: Nebunul) Martin Palermo, comparat de Maradona cu un sfânt.

„Palermo, Palermo!”, strigau fanii argentinieni în prima repriză a disputei cu modesta echipă a Perului, somându-l pe Maradona să schimbe ceva într-un mecanism care se învârtea în gol, în frunte cu „motorul” Messi. Însă nimeni nu-şi imagina ceea ce avea să se întâmple în partea secundă, şi în special în minutele de final. Pentru a avea linişte din tribune, Maradona l-a băgat pe Palermo şi a răsuflat uşurat la reuşita „galacticului” Higuain.

Argentina era în grafic şi aştepta finalul unei partide desfăşurată în ultima sa parte pe o ploaie torenţială. Stadionul „Monumental” a îngheţat însă în minutul 90, la golul egalizator al peruanului Rengifo. Disperarea era cuvântul de ordine în tabăra „pumelor”, care s-au aruncat în atac, iar „mâna lui Dumnezeu” şi-a făcut din nou apariţia, după 23 de ani.

Gol Argentina, când nimeni nu mai credea, în ultimul minut suplimentar. Cine? Martin Palermo, „Nebunul” de 35 de ani transformat în erou naţional. Povestea nu se terminase aici, pentru că peruanii au repus de la centru şi au şutat în bara transversală! „Ce nebunie!”, au titrat ziarele din Argentina.

Totul sau nimic cu Uruguay!

Finalul preliminariilor va fi de infarct pentru dubla campioană mondială. Cu o victorie sau un egal la Montevideo, cu Uruguay, miercuri, „pumele” sunt salvate. În schimb, o înfrângere a Argentinei, coroborată cu trei puncte ale Ecuadorului în Chile, îi poate arunca pe „albiceleşti” în afara primelor cinci locuri din America de Sud. Ar fi un dezastru pentru antrenorul Maradona, dar şi pentru turneul final din vara anului viitor. „Vom juca pe viaţă şi pe moarte!”,a spus „El Pibe D’Oro”.

Argentina nu, Chile da!

Cu un tehnician argentinian la timonă (Marcelo Bielsa), naţionala statului Chile s-a alăturat Braziliei şi Paraguayului în rândul echipelor calificate din grupa sud-americană. După un 4-2 în Columbia, scor care a lăsat echipa steliştilor Toja, Zapata şi Dayro Moreno în afara calculelor pentru Mondiale. Tot pe tărâm american, dar mai la nord, americanii şi mexicanii au scăpat de emoţii cu o etapă înainte de final. 

Telex

Şapte grupe decise. Italia, cu un gol marcat în ultimul minut contra Irlandei, Germania, victorie norocoasă în Rusia, şi Danemarca, 1-0 cu rivalii suedezi, şi-au asigurat calificarea de pe primele locuri, alături de Serbia, Spania, Anglia şi Olanda. Doar două grupe, a 2-a şi a 3-a, îşi vor decide câştigătoarea miercuri.

Suedia, Croaţia şi Cehia, eliminate 99 la sută. Cele trei forţe ale Europei mai au doar şanse teoretice de a prinde barajul, sperând în eşecuri ale Portugaliei, Ucrainei şi Sloveniei în meciurile cu „piticii” Malta, Andorra, respectiv San Marino.

Franţa, Rusia, Bosnia şi Irlanda, la baraj. Cele patru naţionale nu mai pot pierde locurile secunde. În schimb, Norvegia, a doua în grupa a 9-a, este eliminată, fiind echipa cu cel mai slab punctaj. Tragerea la sorţi a celor patru „duble” de baraj (14 şi 18 noiembrie) va avea loc luni, 19 octombrie.

Slovacia, „istorie“ refuzată. Deşi un egal le aducea calificarea în premieră la Mondiale, slovacii au pierdut acasă cu Slovenia şi au nevoie acum de trei puncte în Polonia pentru a evita barajul.

Fatih Terim zice adio Turciei. Ratarea calificării la Mondiale i-a fost fatală „Împăratului”, meciul cu Armenia de miercuri urmând să fie ultimul la cârma otomanilor.

Preşedintele Braziliei îl vrea pe Ronaldo în Africa de Sud. „Ronaldo şi Adriano sunt doi campioni şi pot să facă diferenţa într-un meci. Eu îl prefer însă pe Ronaldo, dacă aş avea de ales, pe el l-aş lua în Africa de Sud” a declarat Luiz Ignacio da Lula, preşedintele brazilian.

Echipe deja calificate

Africa de Sud  (ţară organizatoare)
Anglia
Spania
Serbia
Olanda
Germania
Italia
Danemarca
Ghana
Coasta de Fildeş
Brazilia
Paraguay
Chile
SUA
Mexic
Japonia
Coreea de Sud
Australia
Coreea de Nord

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite