Manchester City a furat titlul în prelungiri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nebunie în Premier League! Manchester City a câştigat al treilea titlu din istorie cu două goluri marcate în minutele 92 şi 94 în meciul cu Queens Park Rangers!

Înaintea ultimei etape, situaţia era clară. Manchester City şi Manchester United erau la egalitate de puncte, dar „cetăţenii" aveau avantajul golaverajului în faţa rivailor din oraş. City juca pe teren propriu cu QPR, echipă ameninţată cu retrogradarea, în vreme ce United se deplasa la Sunderland.

n Minutul 20, United campioană! Rooney a deschis scorul pe Stadium of Lights, terenul celor de la Sunderland. Un şut de la mare distanţă, în diagonală, a adus avantajul de care diavolii aveau nevoie. În partea cealaltă, echipa lui Roberto Mancini avea meci greu cu londonezii de la QPR, care se apărau pe toate liniile.

Minutul 39, City campioană! Tot timpul meciului, City a păstrat o posesie de peste 80 la sută în partida cu Queens Park Rangers. Ocaziile au venit una peste alta, iar golul ce părea al descătuşării a sosit de la fundaşul dreapta Zabaleta, urcat până în careul advers. La pauză, Manchester City era campioana Angliei.

 Minutul 48, United campioană! Conduşi de Mark Hughes, fostul antrenor al lui City, jucătorii lui QPR au dat lovitura! Pentru că Bolton conducea la Stoke City, QPR avea nevoie măcar de un punct, iar francezul Djibril Cisse a egalat după o gafă în defensiva  gazdelor. Totuşi, la 1-1, City nu dispera, mai ales că Joey Barton a fost eliminat în minutul 55 pentru că l-a lovit pe Aguero. Lovitura de teatru s-a produs însă pe un contraatac, singurul al lui QPR din repriza a doua, finalizat cu o lovitură de cap de Mackie. Era 2-1 pentru oaspeţi, iar fanii lui City plângeau deja în tribună. Timpul se scurgea, Mancini a băgat toţi atacanţii, dar deznodământul părea inevitabil.

O tresărire de speranţă a apărut în al doilea minut al prelungirilor, momentul în care Dzeko s-a înălţat imperial la un corner şi a punctat pentru 2-2. Scorul era în continuare insuficient pentru Manchester City, pentru că la Sunderland se terminase partida. United câştigase cu 1-0, iar jucătorii lui Alex Ferguson aşteptau cu sufletul la gură finalul partidei City - QPR.

Minutul 90+4, City campioană!  Din momentul în care Dzeko a egalat, mai erau circa trei minute de speranţă pentru „cetăţeni". Cu 30 de secunde până la finalul meciului, Kun Aguero, atacantul argentinian de 45 de milioane, a pătruns în careu şi a şutat puternic la colţul scurt: gol pentru „cetăţeni", campionatul venea pe City of Manchester Stadium.

Costel Pantilimon este primul român care cucreşte titlul în Anglia. Din păcate pentru el, portarul de rezervă al celor de la Manchester City nu a prins niciun minut în campionat, în toate cele 38 de meciuri fiind titularizat Joe Hart.

City, echipa născută din deşert

A doua parte a anilor '60 a fost destul de importantă pentru Manchester City. Nu doar pentru că echipa engleză a luat cel de-al doilea titlu din istorie în '68.
Cu doi ani mai devreme, deşi nu aveau de unde să ştie, un eveniment poate şi mai important pentru destinul clubului avea să se întâmple la mii de kilometri distanţă. Aşadar, în 1966, şeicul Zayed a luat puterea de la fratele său vitreg Shakhbut după o confruntare sângeroasă. Zayed a început atunci să foreze puternic deşertul plin de petrol al Emiratelor Arabe. Iar în 2004, în momentul decesului lui Zayed, se spune că scumpirea cu un dolar a preţului petrolului într-o zi înseamnă o creştere a averii sale cu 500 de milioane de dolari. Ce legătură au toate astea cu City?  

şeicul mansour e  printre bogătaşii lumii

Al cincilea dintre cei 19 copii ai lui Zayed este şeicul Mansour, actualul proprietar al lui Manchester City. El e unul dintre principalii beneficiari ai averii uriaşe ai emiratului, iar afacerile sale personale i-au adus, ca un bonus, 20 de miliarde de dolari. Educat în Statele Unite, şeicul Mansour ocupă poziţia de ministru al Afacerilor Prezidenţiale şi de director al băncii First Gulf. Se spune despre şeicul Mansour că este de 20 de ori mai bogat decât Roman Abramovici, magnatul rus al lui Chelsea. În 2008, Mansour a preluat clubul şi de atunci a început să pompeze puternic în conturile clubului.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite