FOTBAL: Manchester United şi Liverpool, pentru titlul cu numărul 19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Manchester United şi Liverpool, pentru titlul cu numărul 19
FOTBAL: Manchester United şi Liverpool, pentru titlul cu numărul 19

Sâmbătă va debuta un nou sezon în prima ligă engleză de fotbal. Motiv pentru statisticieni de a prezenta o serie de cifre legate de cel mai vechi campionat din lume.

Mari rivale, Manchester United şi FC Liverpool sunt egale la titluri în acest moment (18 fiecare). Cine va reuşi să se impună şi să devină astfel cea mai galonată grupare din Insulă? Iată întrebarea care suscită cel mai mare interes acum.

Iată alte cifre interesante legate de Premier League:
- 3:
numărul de titluri de campioană a Angliei câştigate la rând de Manchester United, între 2007 şi 2009. Echipa lui Ferguson a mai reuşit o asemenea serie între 1999 şi 2001. De asemenea, o „triplă” au mai înregistrat FC Liverpool, între 1982 şi 1984, şi Arsenal, între 1933 şi 1935. Dacă va câştigat şi ediţia 2009/10, MU va fi prima formaţie de fotbal care va reşi patru titluri consecutive de campioană a Angliei.
- 5: anii care au trecut de când Arsenal, una dintre pretendente, n-a mai câştigat Premier League.
- 19: numărul de goluri cu care a obţinut titlul de golgheter în prima ligă engleză, ediţia trecută, Nicolas Anelka (Chelsea). Pe locul 2 a fost Cristiano Ronaldo (Manchester United).
- 20: anii care vor trece de la ultimul titlu de campioană în cazul în care FC Liverpool nu va reuşi să triumfe nici în ediţia care urmează. Ultima reuşită a „cormoranilor” datează din 1989/90.
- 94: milioanele de euro pe care le-a încasat Manchester de pe urma transferului lui Ronaldo la Real Madrid.
- 120: milioane de euro a cheltuit în această vară Manchester City pentru transferuri. Ea i-a achiziţionat pe Gareth Barry, Emmanuel Adebayor, Kolo oure, Carlos Tevez şi Roque Santa Cruz, fiind posibilă şi sosirea lui Lescott, de la Everton.
- 35.000: media de spectatori la meciurile ediţiei 2008/09. Din acest punct de vedere, campionatul Angliei este, alături de cel din Germania, cel mai atractiv din Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite