FOTBAL: Frica de eşec, cheia succesului lui Ferguson la Manchester United

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul campioanei Manchester United, Sir Alex Ferguson, a declarat într-un interviu că şi după mai mult de două decenii petrecute la conducerea echipei este în continuare foarte motivat şi cel mai mult se teme de eşec.

"Niciodată nu am considerat că nu pot să fiu afectat de ceva. Poate că sunt puternic acum, dar mereu mi-a fost frică de eşec. Cred că orice antrenor poate să spună acest lucru. Eşecul pentru Manchester United poate să fie un joc slab în faţa lui Birmingham. Ceea ce ai câştigat în trecut nu mai contează, deoarece mai important este să ai în continuare o mentalitate câştigătoare", a declarat antrenorul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson.

Acesta a adăugat că în fiecare meci se gândeşte numai la victorie şi încearcă de fiecare dată să transmită acest lucru şi jucătorilor de pe teren. 

"Antrenorii ştiu cât de grea este această poziţie, dar nu şi unii directori. Este greu să schimbi mentalităţile chiar şi la cluburile mari, care în pauza de vară demit tehnicienii. Toţi sunt sub presiunea rezultatelor. Este o industrie bazată pe rezultate, pe victorii, şi nu ştiu cum putem schimba acest lucru. Este cel mai competitiv campionat din lume. Chiar dacă jucătorii de top s-au dus în Spania, nu cred că a devenit mai dificil respectivul campionat", a explicat tehnicianul.

El s-a referit şi la arbitri, pe care i-a criticat ultima dată după meciul contra lui Chelsea. "Suporterii fac o presiune foarte mare, la fel ca şi fotbaliştii asupra arbitrilor. Nu pare să meargă nimic aşa cum trebuie, dar trebuie făcut ceva în acest sens, deoarece sunt jucători care omoară meciul. Aici nu este doar vina arbitrilor. Fotbaliştii şi profesionalismul ucid jocul, nu arbitrii", a mai spus Ferguson.

Manchester United va evolua duminică, în prima etapă, pe teren propriu, contra lui Birmingham.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite