Mâna lui Henry duce Franţa la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Cocoşii“ s-au calificat în dauna Irlandei, ajutaţi de un henţ flagrant făcut de căpitanul lor. Irlandezii cer rejucarea meciului şi acuză în termeni duri arbitrajul suedezului, în timp ce Henry recunoaşte că a jucat balonul cu mâna.

Franţa s-a calificat „fraudulos" la Cupa Mondială, golul egalizator al „cocoşilor galici" fiind marcat după un henţ evident al lui Henry, care l-a servit apoi decisiv pe Gallas în prelungirile partidei.

Irlanda lui Trapattoni nu a arătat deloc a echipă de locul 34 în clasamentul FIFA, în sensul pozitiv, aşa cum Franţa nu a arătat a echipă de locul nouă, cu accent pe partea negativă. Ocaziile avute de insulari în tur s-au repetat în prima repriză a meciului de pe „Stade de France", iar căpitanul Robbie Keane a marcat golul ce avea să trimită jocul în prelungiri. Irlandezii au mai ratat câteva ocazii, făcând din Lloris omul meciului pentru gazde. În aceste condiţii nu-i nicio mirare că Franţa nu a putut egala în timpul regulamentar.

A făcut-o însă în minutul 103 al prelungirilor, când Gallas a trimis în poartă din pasa lui Henry. Atacantul Barcelonei a preluat însă cu mâna, fără să fie văzut de arbitru. Henţul a fost cât casa, mingea plimbându-i-se practic pe mână înaintea pasei decisive către fundaşul lui Arsenal.
„Arbitrul spune că este 100% sigur că nu a fost henţ iar Henry recunoaşte că a fost. Cred că este destul de evident că am fost furaţi. Tocmai asta ne enervează, că este prea evident", a spus iritat fundaşul irlandez Richard Dunne la finalul partidei.

Keane: „ Nu mă aşteptam la o luptă cinstită!

Frustrarea oaspeţilor a depăşit graniţele terenului, ministrul Justiţiei din Irlanda, Dermot Ahern, cerând rejucarea partidei. Căpitanul marcator al Irlandei, Robbie Keane, a fost cel mai dur în declaraţii după meci. „Până la urmă le-a fost uşor să stabilească urnele nu? Cred că acum francezii vorbesc deja la telefon cu Sepp Blatter şi îşi dau mesaje de felicitare. Nu mă aşteptam la o luptă cinstită şi nici nu a fost", a spus acesta, extrem de supărat.

Rusia, afară  de la Mondiale!

Inspiraţia lui Guus Hiddink s-a terminat în meciul pierdut de Rusia în Slovenia, scor 0-1. Ex-iugoslavii s-au impus graţie unui gol marcat de Dedici, în prima repriză.

Ruşii şi-au pierdut repede luciditatea, mai ales că scorul îi califica pe sloveni, şi au terminat meciul în nouă oameni, după eliminările lui Kerjakov şi Jirkov. Slovenia s-a calificat pentru a doua oară la Campionatul Mondial, după ce în 2001 a eliminat România la barajul pentru turneul final din Japonia şi Coreea de Sud.

Ziariştii uruguayeni au sărit la jucătorii costaricani!

image

După 1-0 în turul din Costa Rica, Uruguay a scos doar o remiză, 1-1, la Montevideo, suficient însă pentru calificare. Golurile au fost marcate de Abreu, pentru gazde, şi Centeno. Partida a fost oprită circa cinci minute în partea a doua, după ce câţiva ziarişti au intrat într-un conflict cu banca de rezerve a oaspeţilor. Arbitrul a prelungit meciul cu 7 minute, insuficient însă pentru costaricani, care nu au mai reuşit golul victoriei.

FIFA cere cinci arbitri, ca în UEFA

Henţul lui Henry ar putea revoluţiona fotbalul mondial. Testat în acest sezon în Liga Europa, sistemul cu cinci arbitri - central, tuşieri şi doi asistenţi pe linia porţii - ar putea fi implementat şi de FIFA, ca urmare a reacţiilor dure din partea oficialilor irlandezi de la finalul meciului cu Franţa. „Având în vedere tehnologiile de reluare de pe linia porţii şi sistemul cu cinci arbitri, FIFA a considerat în permanenţă că legile jocului ar trebui să fie universale pentru evitarea distorsiunilor inerente", a declarat purtătorul de cuvânt al forului mondial.

„Românii“ de la Cupa Mondială

Ivorianul Emmanuel Kone, împrumutat de CFR Cluj la Internaţional Curtea de Argeş, şi portarul slovac Duşan Kuciak, de la FC Vaslui, au cele mai mari şanse să reprezinte Liga I la CM 2010. Totodată, timişorenii Marian Cisovski şi Balazs Borbely ar putea primi o şansă din partea selecţionerului slovac, Vladimir Weiss, în timp ce Diarrasouba Viera ar putea intra şi el în calcule pentru Coasta de Fildeş.

Repartizarea naţionalelor

URNA 1

Africa de Sud (ţara-gazdă)
Brazilia
Spania
Italia
Germania
Argentina
Anglia
Franţa

URNA 2

Olanda
Portugalia
Elveţia
Grecia
Serbia
Danemarca
Slovacia
Slovenia

URNA 3

Camerun
Coasta de Fildeş
Algeria
Nigeria
Ghana
Chile
Paraguay
Uruguay

URNA 4

Japonia

Coreea de Sud
Coreea de Nord
Australia
Noua Zeelandă

Statele Unite

MexicHonduras

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite