Liga I e sub campionatul Malaysiei şi cel al Nigeriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liga I e sub campionatul Malaysiei şi cel al Nigeriei
Liga I e sub campionatul Malaysiei şi cel al Nigeriei

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului a publicat un top care plasează Liga lui Mitică pe o poziţie ruşinoasă, 31. Dragomir ne avertizează că, din cauza sărăciei, vom ajunge şi mai rău. Echipele româneşti au primit o lovitură de imagine la începutul unei noi campanii europene.

Până să ajungă să se dueleze cu Şahtior Doneţk şi Omonia Nicosia, FC Timişoara şi FC Vaslui au aflat că, potrivit evaluării făcute de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), sunt mai slab cotate decât Pulau Pinang şi Wikki Tourist.

Citiţi şi:



Liga I - Programul şi televizările primelor două etape ale sezonului
Digi Sport intră pe piaţă plin de ambiţie

De unde sunt aceste „redutabile” formaţii? Din Malaysia, respectiv Nigeria, ţări ale căror campionate se află peste cel românesc în ultimul top publicat de IFFHS! Clasamentul realizat ieri a plasat Liga lui Mitică pe locul 31 în lume. Astfel, România a înregistrat o cădere de zece locuri, faţă de anul trecut.

Cum se calculează punctajul?

IFFHS ia în considerare performanţele echipelor de club din fiecare ţară în competiţiile internaţionale. Nu contează că o formaţie din Malysia întâlneşte una din Maldive, iar Steaua, de exemplu, e nevoită să joace cu Real Madrid. Trei puncte obţinute într-o cupă din Asia sunt egale cu trei puncte obţinute de Unirea Urziceni în Liga Campionilor.

Dar, având în vedere că în sezonul trecut, echipele româneşti angrenate în Cupa ­UEFA au părăsit competiţia încă de la început, iar Steaua şi CFR n-au adunat decât cinci puncte în Ligă, reiese de ce campionatul românesc a avut o cădere puternică şi a ajuns sub ţări precum Nigeria.

Suntem ameninţaţi de Angola

În cazul în care Unirea, FC Timişoara, Dinamo, CFR, Steaua şi FC Vaslui nu vor ajunge în fazele superioare ale cupelor europene, campionatul românesc va pierde şi poziţia pe care se află acum. Cea mai mare ameninţare pentru Liga I este...Angola! Africanii ocupă, momentan, locul 32 la doar un punct în spatele României.

Ce campionate se află peste cel românesc

ŢARĂ CAMPIONAT

8. Chile Primera Division
9. Ucraina  Premier League
12. Japonia  J League
16. Arabia Saudită  Al-Mohtarefin
19. Ecuador  Primera A
21. Nigeria   Premier League
22. Uzbekistan   Uzbekistan PFL
23. Egipt   Premier League
26. Venezuela   Primera Division
28. Libia   Premier League
30. Malaysia   Super League
31. România  Liga I

Date inedite din topul IFFHS

Campionatul brazilian e cel mai puternic din America de Sud, întrucât a avut patru echipe care au ajuns în sferturile Cupei Libertadores.

Serie A din Italia şi Ligue 1 din Franţa au înregistrat căderi în topul IFFHS, deoarece echipele lor n-au ajuns în sferturile Ligii Campionilor. Mai mult, în Cupa UEFA, italienii au avut o reprezentantă în sferturi, în timp ce francezii au ajuns acolo cu doar două cluburi.

În zona Americii de Nord, campionatul din Mexic rămâne cel mai puternic, chiar dacă aztecii au pierdut puncte preţioase în clasament. Motivul? Din cauza gripei porcine, CD Guadalajara şi Real San Luis au fost nevoite să se retragă din Copa Libertadores înainte de optimi.

Campionatele din Japonia, Arabia Saudită şi Uzbekistan sunt cele mai puternice din Asia.

Întrecerea internă din Nigeria rămâne cea mai puternică din Africa, fiind urmată în top de cele din Egipt, Angola şi Algeria.

Top 5 campionate

ŢARĂ CAMPIONAT

1. Anglia   Premier League
2. Brazilia   Serie A
3. Argentina   Primera Division
4. Germania   Bundesliga
5. Spania   Primera Division

image
image

Să zicem mersi că suntem pe locul 31. De ce ne comparăm noi cu Uzbekistan şi cu Malaysia? Să mergeţi în aceste ţări şi să vedeţi ce stadioane au, bijuterii, nu ca ale noastre. În scurt timp ajungem pe locul 51.

image



Dumitru Dragomir , preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite