Malaga, noul El dorado

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruud Van Nistelrooy, primul transfer al Malagăi
Ruud Van Nistelrooy, primul transfer al Malagăi

Cu investiţii de 100 de milioane de euro, anunţate pentru această vară în transferuri, clubul spaniol o ia pe urmele lui Manchester City. Ţinta numărul 1 este argentinianul Pastore, de la Palermo. Ruud Van Nistelrooy este primul venit, urmează francezul Jeremy Toulalan. Visul patronului Abdullah Al Thani este însă aducerea lui Javier Pastore, de la Palermo.

În 63 de ani de existenţă, Malaga Club de Futbol nu se poate mândri cu vreun trofeu important. Dar asta e pe cale să se schimbe graţie şeicului Abdullah Al Thani, un miliardar din Qatar, care a cumpărat echipa în iunie anul trecut. Preţul achiziţiei: 36 de milioane de euro. Binenţeles, ca şi în cazul lui Manchester City (deţinută de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, din Abu Dhabi), noul patron a anunţat investiţii de proporţii şi ambiţii pe măsură!  În primul an, la clubul andaluz au venit jucători ca Martin Demichelis, Julio Baptista sau Enzo Maresca. Postul de antrenor i-a revenit lui Manuel Pellegrini, proaspăt demis de la Real Madrid.

Van Nistelrooy, primit de 20.000 de oameni

Cum echipa a avut însă parte de un sezon modest, Al Thani a decis că pentru stagiunea viitoare e cazul să bage mâna mai adânc în buzunare. Astfel, vara asta, Malaga are un buget de transferuri de 100 de milioane de euro. Obiectivul nu este însă unul fantezist: un loc de cupele europene. Până acum, cele 100 de milioane de euro au rămas neatinse. Asta deoarece Ruud Van Nistelrooy, prezentat joi în faţa a 20.000 de oameni pe „La Rosaleda", a venit gratis de la Hamburg. Marile investiţii urmează însă: 10 milioane pentru lyonezul Jeremy Toulalan şi 35 pentru perla lui Palermo, Javier Pastore (ambiţia patronului). Joaquin de la Valencia, Heinze şi Lucho Gonzalez de la Marseille sau Zigic de la Birmingham sunt alte ţinte. 

INFO
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite