Mai mult jazz decât samba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca Argentina, Brazilia a dezamăgit la debutul în competiţie, reuşind doar o remiză albă (0-0) cu modesta Venezuela. Vedetele din atacul Braziliei s-au chinuit în van să desfacă organizarea defensivă a unei naţionale clasate pe locul 69 în lume.

Copa America nu mai are nicio logică, iar tangoul şi samba nu mai sunt la modă. După debutul amar al Argentinei (1-1 cu Bolivia), a venit şi rândul brazilienilor să se facă de ruşine împotriva unei echipe pe care de obicei o băteau la patru-cinci goluri diferenţă. Acum, Venezuela, singura ţară sud-americană fără prezenţe la Cupa Mondială, este la al doilea 0-0 consecutiv în faţa cvintuplei campioane mondiale.

Pe brazilieni i-am „citit" şi noi în amicalul de luna trecută, pierdut de tricolori cu 0-1: multe vedete, posesie prelungită a mingii la mijloc, însă neglijenţă şi autosuficienţă în fazele de finalizare. După cum începuseră, Neymar, Robinho şi Pato promiteau un show pe cinste, cu goluri pe bandă rulantă. Treptat, ocaziile ratate (inclusiv o bară a lui Pato) au făcut ca samba să se stingă, transformându-se în repriza a doua într-un jazz plictisitor.

Neymar a sărit la bătaie

În meciul cu Venezuela, toată lumea aştepta o nouă prestaţie de excepţie a lui Neymar, puştiul de 19 ani pentru care Real Madrid are pregătiţi aproape 50 de milioane de euro. Singura „realizare" notabilă a atacantului lui Santos a fost însă conflictul cu selecţionerul Venezuelei, izbucnit în pauză, pe tunelul care ducea la vestiare. Astfel, rebelul Neymar şi Cesar Farias s-au bruscat violent pentru câteva secunde, brazilianului fiindu-i reproşată lipsa de sportivitate la o fază la care trebuia să dea mingea afară din cauza accidentării unui adversar.

Robinho, supărat pe selecţioner

Pentru al treilea meci consecutiv, Robinho n-a găsit drumul spre gol şi a fost schimbat de Menezes în repriza secundă. „Respect decizia lui Mano, dar nimănui nu-i place să fie înlocuit", s-a lamentat atacantul lui AC Milan. În schimb, selecţionerul Braziliei a justificat criza de eficacitate a echipei sale tocmai prin lipsa de colaborare între cei trei atacanţi ai săi. „Am fost previzibili şi prea lenţi. Pato a rămas de multe ori izolat în faţă", a constatat Menezes, o trimitere clară la prestaţiile modeste ale lui Robinho şi Neymar. O altă dezamăgire a fost evoluţia decarului Ganso, cel menit să lumineze atacurile Braziliei.

4 dintre ultimele şase meciuri ale Braziliei s-au terminat fără ca sud-americanii să marcheze vreun gol.

Brazilia: 0
J. Cesar - D. Alves, Lucio, Thiago Silva, A. Santos - Lucas Leiva, Ramires (Elano 75), Ganso - Robinho (Fred 64), Pato (Lucas 75), Neymar. Selecţioner: Mano Menezes.

Venezuela: 0
Vega - Rosales, Vizcarrondo, Perozo, Cichero - Lucena, Rincon, Arango, Cesar Gonzalez (Rey 85) - Miku (Maldonado 78), Rondon (Moreno 63). Selecţioner: Cesar Farias.

Stadion „Ciudad" (La Plata): 35.000
Arbitru: Raul Orozco (Bolivia)

GRUPA B
Duminică
Brazilia - Venezuela 0-0
Paraguay - Ecuador 0-0

GRUPA C
Uruguay - Peru
Chile - Mexic
*s-au jucat după închiderea ediţiei

GRUPA A
Joi
Argentina - Columbia 03.45 Live Dolcesport  (înregistrat de la 19.00)

Vineri
Bolivia - Costa Rica 01.15 DolceSport

Clasament: 1. Columbia 3p, 2. Argentina 1p, 3. Bolivia 1p, 4. Costa Rica 0p.

* În sferturi se califică primele două clasate plus cele mai bune două echipe de pe locurile trei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite