Magnificul Messi i-a dat clasă şi lui Neymar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi (nr. 10) a câştigat duelul cu Neymar, iar Argentina a obţinut o victorie de imagine în faţa Braziliei
Messi (nr. 10) a câştigat duelul cu Neymar, iar Argentina a obţinut o victorie de imagine în faţa Braziliei

Argentina a învins Brazilia cu 4-3 la capătul unui meci electrizant în care starul de 24 de ani al Barcelonei şi-a trecut în cont trei goluri, iar vedeta lui Santos − doar două pase decisive.

Argentina e în delir după ce a „descoperit" un fotbalist de clasă mondială. E vorbă de Lionel Messi, jucător care până de curând încânta la Barcelona şi era de nerecunoscut la echipa naţională. Ultima deziluzie pentru argentinieni a fost anul trecut, când naţionala a fost eliminată pe teren propriu în sferturile Copei America, o competiţie în care Leo n-a marcat!

One man show la New Jersey

Acum, la capătul unui sezon în care a doborât record după record, Messi şi-a continuat forma senzaţională şi la echipa naţională. Săptămâna trecută, în primul meci din calificările pentru Mondialul din 2014, Argentina a debutat cu 4-0 contra Ecuadorului, într-o partidă în care Leo a punctat o dată şi a contribuit la alte două reuşite.

Confirmarea că Messi a devenit jucătorul numărul 1 şi la echipa naţională a venit sâmbătă seară, în amicalul de gală cu Brazilia, disputat la New Jersey. „Pumele" s-au impus cu 4-3, iar fotbalistul de 24 de ani a reuşit o triplă decisivă.

Argentina - Brazilia a însemnat şi un duel direct între Messi şi Neymar. Şi aici primul a avut câştig de cauză. La cele trei reuşite semnate de Leo, Neymar a răspuns doar cu două assist-uri. „Sunt foarte trist că am părăsit terenul învins. Era un meci pe care îl puteam câştiga. Am pierdut, dar echipa a evoluat bine", a declarat Neymar la final.

Selecţionerul e la picioarele lui Leo

Prestaţia stelară a lui Messi l-a încântat pe Alejandro Sabella. „Suntem norocoşi că Messi e argentinian şi că ne putem bucura, avându-l în echipă. Noi nu jucăm la fel ca Barcelona, dar încercăm să obţinem maximum din calităţile lui Leo", a declarat selecţionerul
„pumelor".

71 de goluri a înscris Messi pentru Barcelona în sezonul recent încheiat în toate competiţiile. 

Argentina 4
Romero - Zabaleta, Garay, Rodriguez (Campagnaro 88), Fernandez - Gago, Mascherano, Sosa (Guinazu 61), Di Maria (Aguero 74) - Messi, Higuain (Lavezzi 88). Selecţioner: Alejandro Sabella
Brazilia 3
C. Rafael - Marcelo, P. Rafael (Danilo 80), Juan, Uvini - Oscar (Giuliano 60), Sandro, Romulo (Casemrio 74) - Neymar, Hulk
(Lucas 83), Damiao (Pato 67). Selecţioner:
Mano Menezes
Goluri: Messi 31, 34, 85, Fernandez 76 / Romulo 23, Oscar 56, Hulk 72
Eliminat: Lavezzi 90+1
Stadion „MetLife" (New Jersey, SUA): 81.994
Arbitru: Jair Marrufo (SUA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite