Magicianul venit din Buenos Aires

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pablo Brandan a făcut furori pe Ibrox Park, fiind cel mai bun om al Unirii. „Ţin să remarc toată echipa, dar cel mai tare a fost Brandan”. Sunt vorbele lui Dan Petrescu, un antrenor care face extrem de rar aprecieri individuale.

Omul meciului de la Glasgow, Pablo Daniel Brandan (26 de ani), e singurul sud-american din România care a câştigat un titlu de campion la el în ţară. S-a întâmplat în 2002, când Brandan a triumfat în Apertura, campionatul Argentinei, cu Independiente Avellaneda.

Apoi, fotbalistul născut într-o suburbie a oraşului Buenos Aires, a trecut la Alaves, unde l-a cunoscut pe Bogdan Mara, prin intermediul căruia mai târziu, în 2007, avea să se transfere la Urziceni. „Bogdan mi-a spus că Unirea e o echipă frumoasă, că are un antrenor foarte bun şi un patron serios. Aşa m-a convins să vin să joc în Liga I”, a dezvăluit Brandan.

Argentinianului nu i-a fost deloc uşor să se acomodeze în România, deoarece nu ştia limba. „Azi, sunt tot aici, în special, datorită colegului meu Marius Bilaşco. A fost lângă mine de fiecare dată când eu, soţia mea şi copilul meu am avut nevoie de ajutor. A mers cu noi la cumpărături, la farmacie şi peste tot oriunde era nevoie de cineva care să vorbească limba română. Are un suflet mare”, a mărturisit mijlocaşul argentinian.

Îi place mâncarea din Maramureş

Bilaşco nu numai că l-a ajutat tot timpul pe Brandan, dar l-a şi transformat într-un invitat permanent la el la masă. Astfel, sud-americanul s-a îndrăgostit de specialităţi culinare făcute în Maramureş de mama lui Marius. „Doamna trimite mereu pachete de la Sighetul Marmaţiei, iar «Bilă» mă cheamă la el acasă şi le mănâncă de fiecare dată împreună cu mine. Să-i dea Dumnezeu sănătate, mamei lui! Găteşte de nota 10!”, a mărturisit Pablo, căruia îi plac salata de vinete, murăturile şi slănina.

Acum, după pasa de gol de pe Ibrox Park, Brandan aşteaptă următoarea invitaţie: „Ţi-am dat o pasă, trebuie să-mi dai o masă!“.

CFR a vrut să-l fure în vară

 După ce l-a vândut pe Alvaro Perreira la FC Porto, conducerea CFR-ului a intenţionat să îl ia pe Brandan. Jucătorul fusese recomandat de Bogdan Mara, fost coleg la Urziceni, care intermediase şi transferul de la Alaves. Unirea a refuzat din start discuţiile cu ardelenii, antrenorul Dan Petrescu specificând că Brandan este unul dintre oamenii de bază ai echipei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite