Magath i-a stricat debutul lui Deac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Deac a intrat în prima echipă a lui Schalke 04, dar nu a fost păstrat în teren de antrenorul său nici măcar până la pauza meciului cu Lyon. Schalke a pierdut în Franţa, la Lyon, cu 1-0 în primul meci din Liga Campionilor. Distribuit într-o formulă tactică nefamiliară, fostul jucător al CFR a fost scos ţap ispăşitor.

Transferat de Schalke în această vară de la CFR Cluj pentru trei milioane de euro, dar nefolosit până acum în campionat, Ciprian Deac a avut ocazia să impresioneze la debutul în tricoul noii sale echipe taman în Liga Campionilor. Titularizat pe stânga într-o linie de trei mijlocaşi, Deac s-a simţit în faţa lui Olympique Lyon ca peştele pe uscat. Cele câteva centrări reuşite ale internaţionalului român în careul lui Lloris nu l-au
înduplecat pe Felix Magath, care, sub pretextul eliminării premature a fundaşului central Benedikt Howedes (min. 38), a decis să-l schimbe pe Deac cu un minut înaintea pauzei. Cu siguranţă însă că mijlocaşul român nu a văzut această schimbare ca pe una de ordin tehnic, cât mai degrabă ca pe o corecţie pentru debutul său ezitant.

Decizia experimentatului tehnician german a fost totuşi cam dură, ţinând cont că nici Raul şi nici Huntelaar, vedetele campaniei de transferuri din această vară la Schalke, nu au rupt gura târgului şi totuşi au fost păstraţi în teren până la final. De altfel, întreaga echipă germană pare a nu se regăsi în acest start de sezon. „Minerii" au pierdut cinci din cele şase meciuri jucate până acum (unul în Supercupa Germaniei, trei în Bundesliga şi acest eşec din Liga Campionilor), iar scaunul fostului antrenor de la Bayern şi Wolfsburg se clatină serios înaintea derby-ului Westfaliei de duminică, cu Borussia Dortmund.

Chivu lipseşte şi în campionat

După ce a ratat meciul din Liga Campionilor cu Twente din cauza unei accidentări la genunchi, fundaşul român al lui Inter este incert şi pentru meciul din Serie A cu Palermo, de duminică. Cristi Chivu era anunţat titular în formaţia pregătită de Rafa Benitez în meciul împotriva campioanei Olandei, dar medicii Interului au decis să nu rişte, mai ales că acesta nu efectuase decât antrenamente uşoare înaintea partidei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite