„Mă las de fotbal dacă nu ne calificăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Raţ
Răzvan Raţ

Răzvan Raţ crede că doar un dezastru ar putea-o împiedica pe Şahtior să ajungă în primăvara Ligii Campionilor, pentru prima oară în istorie. Mircea Lucescu ar fi la prima calificare în optimile Ligii cu echipa din Ucraina, pe care o pregăteşte din 2004. Patronul Rinat Ahmetov aşteaptă acest moment din 1996, când a preluat clubul.

În 2007, Mircea Lucescu a pierdut calificarea în sferturile Cupei UEFA după un gol primit în ultimele secunde ale  prelungirilor de la portarul Sevillei, Palop. Doi ani mai târziu, antrenorul român a ratat, cu 9 puncte, calificarea în optimile Ligii Campionilor, dintr-o grupă cu Barcelona, Sporting Lisabona şi FC Basel. Anul acesta, Şahtior Doneţk este în faţa unei performanţe istorice, putând obţine calificarea în primăvara Ligii Campionilor de pe primul loc al Grupei H, dacă obţine o remiză în ultimul meci, la Doneţk cu Sporting Braga, dar se poate califica şi dacă ia bătaie, prin prisma jocului rezultatelor. "Am meritat cele trei puncte, pentru că am fost mult mai buni. Ar fi un final bun de an: jucăm bine, avem rezultate şi facem spectacol", a declarat Mircea Lucescu, după 3-0 în deplasare cu Partizan Belgrad. După aproape 15 ani în care a investit masiv în echipă, cel mai fericit pentru această performanţă ar fi Rinat Ahmetov, patronul miliardar al lui Şahtior.

Nu banii sunt „de vină"

Mircea Lucescu nu crede însă că doar banii au făcut din echipa sa o forţă a continentului. „Nu cred că am ajuns aici doar datorită banilor. Sunt multe echipe care plătesc mai mult ca noi pe jucători şi care nu au obţinut nimic, pentru că aceştia nu-şi fac treaba", a continuat „Il Luce", lăudându-şi echipa. Pentru Şahtior, meciul cu Braga pare a fi la îndemână, pentru că doar o înfrângere la patru goluri diferenţă i-ar trimite în optimi pe vicecampionii Portugaliei (dacă şi Arsenal bate pe Partizan). Un scenariu pe care Răzvan Raţ nici nu vrea să-l conceapă. "Dacă pierdem şi calificarea asta, mă las de fotbal", a declarat fundaşul român pentru site-ul UEFA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite