Messi: "Mă enervează când spun că nu sunt argentinian"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Atacantul Lionel Messi, criticat în Argentina, după ce a marcat golul victoriei echipei FC Barcelona în finala Campionatului Mondial al cluburilor, în faţa formaţiei Estudiantes, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei El Pais, că îl enervează să fie acuzat că "nu se simte argentinian".

"Mă enervează când spun că nu simt echipa Argentinei. Nimic nu mă deranjează mai mult decât să-i aud cum spun că nu sunt argentinian. Eu gândesc ca un argentinian, trăiesc în Catalunia, dar mă simt argentinian. Nu mă deranjează să fiu numit «catalanul», dar mă enervează că ei gândesc că nu sunt argentinian", a declarat Messi, câştigător al Balonului de Aur în acest an, care a fost criticat de presă şi de suporteri pentru prestaţiile sale în naţionala Argentinei în preliminariile CM.

"Messi, nu eşti argentinian" sau "Fă asta şi la Cupa Mondială", sunt câteva dintre mesajele apărute pe zidurile localităţii La Plata (la sud de Buenos Aires), după ce echipa Estudiantes a fost învinsă de FC Barcelona, cu scorul de 2-1, în finala de sâmbătă a Campionatului Mondial al cluburilor.

"Leo" Messi, în vârstă de 22 de ani, s-a alăturat clubului FC Barcelona la vârsta de 13 ani, el debutând la gruparea catalană în sezonul 2004-2005.

Jucătorul povesteşte în interviul acordat publicaţiei El Pais că i-a fost foarte greu să plece din Argentina la o vârstă atât de fragedă, însă şi-a dorit să vină la Barcelona, locul unde ştia că poate deveni fotbalist. "A fost greu pentru mine şi pentru toată familia mea. La început, plângeam când eram singur, să nu mă vadă nimeni, nici măcar tata. Mi-a fost foarte greu, erau perioade în care eu şi tata eram la Barcelona, iar mama şi ceilalţi fraţi în Argentina. Sufeream amândoi. Nu ne lipsea nimic din punct de vedere material, dar afectiv... Plângeam, pentru că îmi lipseau multe lucruri din Argentina, pentru că mă simţeam singur, fără fraţii şi mama mea. Totuşi, nu regret pasul făcut. Tot ceea ce întâmplat după aceea, mă face să mă gândesc că am luat decizia corectă", a mai spus internaţionalul argentinian.

Lionel Messi a câştigat în acest an şase trofee cu FC Barcelona: Liga Campionilor, campionatul, Cupa şi Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor.

Presa spaniolă îl dă drept câştigător şi al titlului de jucătorul anului, ce va fi acordat de FIFA în cadrul unei ceremonii organizate, luni, la Zurich.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite