FILMUL MECIULUI Steaua Bucureşti - CFR Cluj 2-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FILMUL MECIULUI Steaua Bucureşti - CFR Cluj 2-2
FILMUL MECIULUI Steaua Bucureşti - CFR Cluj 2-2

Steaua n-a reuşit să câştige primul examen serios din acest sezon. CFR s-a dovedit o nucă prea tare pentru elevii lui Cristiano Bergodi. Aceştia au început meciul de la 0-1, întrucât Kone a deschis scorul pentru CFR încă din minutul 3. După gol, ardelenii au încetinit ritmul, lăsând adversarul să atace.

Roş-albaştrii au izbutit egalarea abia spre finalul primei reprize, prin Surdu, dar în debutul părţii secunde clujenii au preluat din nou conducerea, graţie unui gol al lui Dario Flores. Deşi se părea că CFR nu va scăpa victoria, Steaua a fost salvată încă o dată de Kapetanos. Grecul a făcut 2-2 după ce a marcat din cădere, dintr-un unghi închis.

În urma acestui rezultat, cele două formaţii au câte patru puncte în clasament.

Echipele de start

STEAUA: Tătăruşanu – Golanski, E. Baciu, Ghionea (cpt.), P. Marin – Szekely, Onicaş, A. Ionescu, Nicoliţă – B. Stancu, Surdu. Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR CLUJ: Nuno Claro – Tony, G. Mureşan, Alcantara, Panin (cpt.) – A. Leao, D. Flores – Mara, Peralta, Dubarbier – Y. Kone. Antrenor: Antonio Conceicao

La sfârşit de partidă, Gigi Becali a fost luat la rost de un suporter. “Gigi, dă-l afară pe Argăseală! Am plătit bilet întreg la copil, şi are 9 ani!”. Patronul Stelei s-a dus şi i-a oferit 100 de euro micuţului suporter: “Îţi fac şi abonament!”, i-a promis Gigi Becali.

Min 92. Fluier final. Steaua - CFR 2-2

Min 90. Ambele echipe caută golul cu disperare. Mingea ajunge cu rapiditate de la o poartă la cealălaltă, însă jucătorii par lipsiţi de luciditate la finalizare. Meciul se îndreaptă către un rezultat de egalitate.

Min 88. Steaua a irosit o ocazie uriaşă. Ochiroşii a trimis puţin pe lângă poartă dintre trei jucători ai CFR - ului

Min 85. Ochiroşii a şutat puternic cu stângul, balonul a trecut pe lângă poarta lui Nuno Claro.

Min 81. Dubarbier a încasat un cartonaş galben.

Min 79. Schimbare CFR. A ieşit Peralta. A intrat Traore.

Min 72. Kapetanos a revigorat ofensiva Stelei, însă elevii lui Bergodi nu reuşesc să-l pună în pericol pe Nuno Claro.

Min 64. Schimbare Steaua. A intrat Răzvan Ochiroşii, a ieşit Szekely

Min 67. GOOOOOOL. Kapetanos a marcat dintr-un unghi destul de greu, din cădere. Steaua - CFR 2-2

Min 64. Schimbare Steaua. A ieşit Bogdan Stancu, a intrat Kapetanos

Min 62. Gigi Becali pare destul de încordat la oficială. Echipa finanţată de el întâmpină reale dificultăţi în a controla jocul

image

Min 58. Trică a ieşit la încălzire şi este înjurat de galeria Stelei. Olteanul a început meciul pe banca de rezerve.

Min 57. Dario Flores a încasat un cartonaş galben. A fost primul avertisment arătat de arbitrul Alexandru Deaconu

Min 54. GOOOOOOL. Dario Flores a reluat imparabil cu capul dintr-o lovitură de colţ. Steaua - CFR 1-2

Min 48. Kone a ratat o ocazie uriaşă. A şutat în Tătăruşanu din numai câţiva metri. Arbitrul a fluierar ofsaid, însă reluările arată că s-a înşelat.

Min 47. Stadionul este acum aproape plin. Tabela din Ghencea afişează 20.500 de spectatori.

Min 46. Arbitrul Alexandru Deaconu a fluierat startul reprizei a doua. CFR a avut lovitura de începere.

Min 45. De la margine s-a arătat un minut de prelungire. Steaua forţează desprinderea pe finalul reprizei, însă tabela a rămas nemodificată.

image

Min 41. GOOOOOOOL. Steaua reuşeşte egalarea printr-un şut al Surdu de la 16 metri. A fost primul şut al Stelei pe poarta lui Nuno Claro. Steaua - CFR 1-1

Min 38. Meciul a mai scăzut în intensitate. CFR controlează bine mijlocul terenului şi atacă de fiecare dată periculos. Dubarbier a şutat puţin pe lângă poartă.

Min 32. Nuno Claro are emoţii pentru prima oară. În urma unui duel aerian în careul clujean, portarul a avut probleme în a reţine balonul. Arbitrul a fluierat fault în atac.

image

Min 29. Bogdan Stancu a şutat putrenic de la 18 metri. Mingea a trecut departe de poarta lui Nuno Claro, care şomează în continuare.

Min 28. Steaua se chinuie în continuare să ajungă la poarta lui Nuno Claro. Acesta nu a fost întrebuinţat absolut deloc până acum.

Min 24. Kone este cel mai bun om de pe teren până acum. Ivorianul driblează cu uşurinţă la marginea careului stelist.

Min 20. CFR-ul joacă prudent. Steaua încearcă să spargă zidul oaspeţilor, dar multe din acţiunile elevilor lui Bergodi par lipsite de consistenţă

Min 16. Golanski a centrat periculos în faţa careului clujean, Surdu a ratat reluare

 Min 14. Steaua a mărit presiunea la poarta ardelenilor, care se apără la marginea careului propriu şi mizează pe contraatacuri rapide

image

 Min 13. Szekely a executat o lovituă liberă de pe partea dreaptă, mingea a fost respinsă cu uşurinţă de apărarea gazdelor.

 Min 12. Autorul golului, Y. Kone, acuză o accidentare. Antrenorul clujenilor, Tony Conceicao l-a scos la încălzire pe Traore.

 Min 9. Yssouf Kone a reluat cu capul peste poarta Stelei. CFR rămâne periculoasă în ofensivă.

Min 7. Mureşan respinge o centrare periculoasă care se ducea către Bogdan Stancu. Steaua s-a avântat în atac pentru a restabili egalitatea.

image

Min 3. GOOOOOL. Yssouf Kone a scăpat singur spre careul Stelei şi a şutat de la 11 metri fără speranţe pentru Tătăruşanu. Steaua - CFR 0-1

Min 1. Arbitrul Alexandru Deaconu a fluierat începutul meciului. Steaua a avut lovitura de start

Ora 20:41 În tribune sunt aproape 16.000 de spectatori. Atmosfera este explozivă.

Ora 20.40 Noua achiziţie Tininho este prezent în tribunele din Ghencea, ca şi fostul antrenor al echipei roş-albastre, Marius Lăcătuş.

Ora 20.35 Valeriu Argăseală, preşedintele echipei din bulevardul Ghencea, l-a adus la meci, cu maşina personală, pe Cristian Tănase.

Ora 20.30 La meci vor asista antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, şi managerul genaral al campioanei României, Mihai Stoica. Cei doi nu au dorit să facă declaraţii la intrarea în stadion, îndreptându-se către tribuna oficială.

image

Ora 20.25 Oficial. Steaua a încheiat un parteneriat de imagine cu firma de echipament OMP, unul dintre liderii mondiali in productia de echipamente de tunning si motorsport. Colaborarea dintre cele doua companii constă în echiparea băncilor de rezerve de pe stadionul „Steaua” cu scaune similare celor folosite în competiţiile auto profesioniste.

Ora 20.20 Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a ajuns la stadionul Ghencea şi s-a îndreptat către tribuna oficială.

image

Ora 20.15 Peluza Nord e aproape plină, mai sunt doar câteva locuri libere. În partea opusă, la Peluza Sud, sunt aproximativ 40 de locuri ocupate. În acea zonă, undeva în partea stângă, vor ajunge şi fanii clujeni. La "Peluza Nord" s-a afişat banner-ul care i-a adus echipei Steaua două etape suspendare în cupele europene.

Ora 20.10 Galeria echipei Steaua este deja la peluză, fanii gazdelor fiind decişi să-şi încurajeze favoriţii la acest joc. Nu se ştie dacă vor continua manifestaţiile anti-Becali, pentru că antrenorul Cristiano Bergodi a făcut apel la calm. Până acum sunt aproximativ 16.000 de spectatori în tribune.

Ora 20.00 Galeria echipei CFR Cluj a ajuns la stadionul Ghencea şi este escortată către locurile special amenajate pentru fanii ardelenilor. Jandarmii sunt atenţi la bannerele suporterilor oaspeţilor şi le verifică, înainte de meci.

image

"În acest moment mă gândesc doar la meciul cu Steaua. Suporterii din Ghencea dau forţă echipei, ne va fi foarte greu, dar suntem pregătiţi să câştigăm. Pentru un astfel de meci fotbaliştii mei trebuie motivaţi la maximum. Steaua este foarte bine organizată, dar singurul titlu disputat între cele două echipe până acum a fost câştigat de CFR. Acest meci nu este decisv pentru lupta pentru titlu", a spus Conceicao într-o conferinţă de presă.

Mijlocaşul echipei CFR Cluj, Dani, care a fost eliminat în jocul din prima etapă cu Unirea Urziceni şi va lipsi de la derby, s-a arătat optimist în ceea ce priveşte meciul cu Steaua: "E foarte greu să joci în Ghencea, dar Steaua nu joacă prea bine în acest moment. A câştigat unele meciuri, dar a avut mult noroc, iar în prima repriză de la Motherwell a jucat slab".

În încheiere, Dani s-a referit şi la partida cu FC Sarajevo din play-off-ul Ligii Europa: "Nu ştiu mai nimic despre Sarajevo, ştiu doar că au un public care susţine foarte bine cehipa. M-am bucurat când am văzut cu cine am picat, este cel mai uşor adversar, dar trebuie să fim atenţi, să nu apară surprize neplăcute. Va fi greu, dar vom încerca să tranşăm calificarea încă din tur, pentru că pornim ca favoriţi".

image

În afară de Dani, Conceicao nu se va putea baza contra Stelei nici pe Ricardo Cadu şi Juan Culio, ambii suspendaţi câte două etape după Supercupa României.  

CFR Cluj va întâlni Steaua, duminică, în deplasare, de la ora 20:45, în ultimul meci din etapa a doua a Ligii I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite