Lupu: „Dinamo nu are mijlocaşi de valoare!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător spune că Torje şi N’Doye nu au valoare de Liga Campionilor şi îl laudă pe Rednic că este de partea fotbaliştilor, şi nu a conducătorilor, în acest caz. El afirmă că lupta la titlu va fi infernală. Dănuţ Lupu, fosta glorie dinamovistă, a disecat, pentru „Adevărul”, jocul echipei din Ştefan cel Mare şi a găsit cauzele semieşecurilor din partidele cu Gaz Metan Mediaş şi cu CS Otopeni.

Fostul mijlocaş de creaţie a încercat să găsească o explicaţie a remizelor cu două dintre codaşele clasamentului Ligii I. „Cred că au privit meciurile cu Gaz Metan şi cu CS Otopeni prea lejer.

Nu poţi totuşi să fii pe primul loc în Liga I, şi să joci aceste două partide cum au făcut-o cei de la Dinamo. Dacă vor continua să evolueze în acelaşi mod, sunt în pericol de a rata titlul de campioană. Cei care vor pierde cel mai mult dacă nu vor ieşi campioni vor fi jucătorii”, a spus Lupu.

„Prea mulţi atacanţi”

Dănuţ Lupu crede că o mare problemă este că indicaţiile lui Rednic nu sunt respectate de jucători. „După părerea mea, la Dinamo sunt foarte mulţi atacanţi şi toţi vor să joace. Faptul că toţi vor să bată o lovitură liberă este o problemă. Cât timp nu mai asculţi de antrenor, care spune exact ce să facă fiecare şi cine să execute loviturile libere, nu mai este în regulă.

Se poate ca şi Mircea Rednic să fi pierdut vestiarul din mână. Dar, după declaraţiile pe care le-a dat după meciul cu CS Otopeni, nu prea cred, totuşi, că s-a întâmplat aşa ceva. Faptul că le-a luat apărarea jucătorilor e un lucru bun pentru el, fiindcă, în general, domnul Rednic nu prea făcea aşa ceva.

Probabil a învăţat din greşeli şi şi-a dat seama că pentru a deveni antrenor mare trebuie să fie de partea jucătorilor, nu a conducătorilor. Jucătorii te fac antrenor mare. Gândiţi-vă, dacă şi-ar mai fi criticat şi el jucătorii, ce atmosferă ar fi existat la echipă”, ne-a spus fostul internaţional.

„Meci infernal la Buzău”

O altă cauză găsită de Lupu este lipsa unor mijlocaşi de valoare. „După mine, problema la Dinamo este la mijlocul terenului. Îi lipsesc vreo trei mijlocaşi. Ei nu pot spune că au vreun jucător care să fie imprevizibil. Nu reuşesc nimic prin inspiraţia unui mijlocaş care să facă un dribling, două şi să dea o pasă genială.

E mai greu să dai gol fără mijlocaşi. În afara lui Adrian Cristea, niciunul nu îmi place. ­Torje? Eu nu dădeam niciodată două milioane de euro pe el. Nici N’Doye nu mi se pare un jucător care să facă faţă în Liga Campionilor”, a fost de părere Lupu. Lupu consideră partida de duminică, cu Gloria Buzău, una extrem de importantă pentru „câini”.

„Dacă vor învinge la Buzău, atunci vor lua şi campionatul. Numai că acolo îi aşteaptă un meci infernal. Buzoienii au învins la Galaţi, iar Dinamo cu echipele mici nu a prea reuşit să facă mare lucru. Ei trebuie să câştige şi meciurile cu echipele mai mici şi cu cele mari. Campionatul nu e câştigat. Vedeţi că uşor-uşor îşi revine şi Steaua, apoi să nu neglijăm nici CFR-ul şi Rapidul. Ca să nu mai spun, ce presiune va fi la titlu dacă şi Timişoara îşi va primi punctele înapoi”, a conchis Dănuţ Lupu.

Mircea Rednic: „Acţionarii au uitat că suntem pe primul loc”

Antrenorul Mircea Rednic nu a fost mirat de reacţia acţionarilor la adresa lui, după meciul cu CS Otopeni, şi s-a declarat nemulţumit de faptul că aceştia i-au criticat pe jucători în public.

„Nu e o noutate că am intrat în colimatorul conducătorilor. Am spus că sunt principalul vinovat. Mi se pare normal ca atunci când rezultatele sunt slabe de vină să fie antrenorul. Mi-am asumat responsabilitatea semieşecurilor şi a jocului din ultimele două meciuri. Nu are rost să mă schimb acum, să fiu mai dur cu jucătorii, nu pot să le reproşez că nu şi-au dorit să câştige în aceste două meciuri. Ştiu unde s-a greşit şi urmează ca săptămâna aceasta să punem lucrurile la punct”, a spus Rednic.

El a ţinut să explice că nu este vorba de nicio tensiune în vestiarul echipei: “Este normal să fie supărare mare, pentru că sunt două meciuri pe care noi trebuia să le câştigăm. Dar de aici şi până la a spune că băieţii mei se ceartă între ei este cale lungă. Jucătorii sunt foarte afectaţi, dar trebuie să depăşim rapid acest moment. Ce să facem, să stăm să plângem că am pierdut două puncte cu Otopeniul? Suntem pe primul loc şi ăsta e cel mai important lucru, chiar dacă acţionarii au uitat acest detaliu”.

E supărat pe Turcu şi pe Walter

Tehnicianul roş-albilor a fost deranjat că acţionarii Vasile Turcu şi Florian Walter au criticat jocul echipei în presă.
“După meciul cu CS Otopeni am avut o discuţie şi cu domnii Borcea şi Badea, nu şi cu Turcu şi Walter. Ultimii doi au apărut cu declaraţii în presă. Puteau să vină şi să vorbească cu mine despre ce au pe suflet. E bine ca în momentele dificile să fim împreună, să nu se întâmple ca la alţii. Sunt oameni care investesc şi e normal să-şi spună punctul de vedere, dar preferam să vorbească cu mine”, a adăugat Rednic.

„Am venit să iau titlul”

Lui Mircea Rednic nu îi este teamă că va fi schimbat, chiar dacă numele lui Victor Piţurcă este iar vehiculat ca posibil succesor al “Puriului”: “Lăsaţi-mă că nu plec, eu am spus că am venit la Dinamo să iau campionatul şi apoi o să plec. Nu fac niciun schimb cu Piţurcă. Schimbul se face în vară, dacă se face”.

Pulhac şi Goian, neinspiraţi

Chestionat în legătură cu declaraţiile făcute de Cristi Borcea la adresa lui Pulhac şi Lucian Goian - cei doi au fost surprinşi, sâmbătă seară, într-un club bucureştean – Rednic a replicat: “Greşeala lui ­Pulhac a fost că i-a văzut maşina lui Borcea şi s-a dus să-l salute într-un moment nepotrivit. Goian venea şi el după un joc mai slab la echipa a doua. Ar trebui să se orienteze şi ei când fac ieşirile astea”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite