Lupescu, mitraliera pe Mitică de la Ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupescu, mitraliera pe Mitică de la Ligă
Lupescu, mitraliera pe Mitică de la Ligă

Singurul lucru pe care Dragomir l-a făcut în fotbal a fost să creeze "Cooperativa", să trăiască din şantaje, să bage zâzanie şi să arunce cu noroi în alţii. Asta ştie să

Singurul lucru pe care Dragomir l-a făcut în fotbal a fost să creeze "Cooperativa", să trăiască din şantaje, să bage zâzanie şi să arunce cu noroi în alţii. Asta ştie să facă!

Mă atacă acum pentru că am spus că n-are ce căuta în preajma naţionalei. Nu pot să stau să văd cum stă şi joacă barbut sau ce-o juca el. Realitatea este că e un puşcăriaş.

Obiectivul a fost să trecem de grupe. Dacă ar fi făcut-o, jucătorii ar fi avut o primă foarte importantă. Aveau promis 50 la sută din ce încasam noi, adică două milioane
de euro.

Ionuţ Lupescu,
director general FRF

Preşedintele LPF s-a lansat vineri într-un atac furibund la adresa lui Ionuţ Lupescu pe care l-a numit "trepăduş care câştigă aceiaşi bani ca şi jucătorii deşi n-are niciun merit". Ieri, Ionuţ Lupescu l-a desfiinţat pe Mitică Dragomir într-un interviu acordat ziarului nostru. "Este cancerul fotbalului românesc", a răbufnit "Kaiserul", care a acceptat să facă o radiografie a participării României la Euro 2008, dar să şi facă unele consideraţii despre revelaţiile turneului final, Rusia şi Turcia.

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a explicat de ce nu-l acceptă pe preşedintele LPF în preajma echipei naţionale

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a făcut o radiografie a "sferturilor" de la Euro, o analiză a evoluţiei echipei naţionale, dar a răspuns şi acuzelor lui Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Fostul internaţional vrea ca naţionala să aibă continuitate în calificări. El a infirmat că ar fi luat prime la fel ca jucătorii, deşi, spune el, ar fi putut, şi a declarat că nu îi e frică de viitoarele dezvăluiri pe care le-au anunţat Mitică Dragomir şi Gheorghe Ştefan.

Adevărul: Ionuţ, ce crezi că s-a întâmplat cu Olanda?

Ionuţ Lupescu: Eu am mai spus-o că Olanda nu va ajunge în finală pentru că, de ani de zile, joacă frumos, dar nu are tenacitatea nemţilor sau creativitatea italienilor. Mor şi ei frumos.

De ruşi ce spui?

Când am jucat amicalul cu ei, lumea spunea că sunt adversari slabi.

"E păcat că n-am făcut mai mult"

În amicale i-am bătut şi pe turci, şi pe ruşi. Ei sunt în semifinalele lui Euro, iar noi acasă. Cum îţi explici?
Nu mai înţelegi nimic din fotbalul ăsta. Dar în asta constă frumuseţea lui. Trebuie să fii pregătit foarte bine mental şi fizic în momentele importante.

Nu-i păcat că nu au realizat "tricolorii" mai mult?

Sigur că e păcat. Dar la noi contează doar ultima impresie. Se uită ce s-a făcut până atunci. Doar ultimul meci e important. Eu nu pot gândi aşa, trebuie să văd munca în ansamblu. Ce am realizat în ultimii doi ani. Ne-am calificat la un turneu final după opt ani, cu o echipă fără experienţă, asta s-a văzut, şi am căzut într-o grupă în care, la început, toţi ne spuneau să nu ne dea multe goluri.

Să joci cu campioana şi cu vicecampioana mondială nu este uşor. Şi nu ne-am făcut de ruşine. Ştiu că a existat o dezamăgire. Inclusiv jucătorii au fost dezamăgiţi. În ultimii doi ani, din 30 de partide am pierdut două-trei. Iar o echipă naţională nu se clădeşte de azi pe mâine.

Asta contează. Trebuie să avem continuitate în calificări la turnee finale. Pentru mine este mult mai important să ne calificăm la Campionatul Mondial din 2010.

"Mitică a creat Cooperativa"

Ce spui de acuzele aduse de Dumitru Dragomir?

Pentru mine nici nu contează, întrucât Dragomir este cancerul fotbalului românesc. Singurul lucru pe care l-a făcut el a fost să creeze "cooperativa", să trăiască din şantaje, să bage zâzanie, cum o face acum între Mircea Sandu, Victor Piţurcă şi mine, dar şi să arunce cu noroi în alţii.

E adevărat că cei din jurul echipei naţionale aţi luat prime la fel ca jucătorii?

În primul rând, noi nu luăm nicio primă. Apoi, Comitetul Executiv al FRF, din care face parte şi Dragomir, a aprobat ca 10%-11% din suma care se încasează de la Euro să se ducă spre administraţia federaţiei, spre cei o sută şi ceva de angajaţi.

În al treilea rând, din banii care au venit din încasări, 7,5 milioane de euro, plus încă un milion, în total 8,5 milioane de euro, noi am plătit deja primele de calificare. Se vor acoperi toate cheltuielile pe care le-am avut pe toată perioada cât am fost la Euro, iar restul vor rămâne tot pentru echipa naţională pentru calificările la Mondialele din 2010, dar şi spre celelalte echipe naţionale, de tineret, de juniori, etc.

Când am venit la FRF erau venituri de 4,5 milioane de euro, în 2006, acum sunt de aproape 13. Plus încă 7,5 de la Euro. Dacă aş vrea să-mi acord primă, aş putea să o fac din ce am produs eu, ca federaţie, fără ce a obţinut echipa naţională.

Dar de ce te atacă acum?

Pentru că am spus că acest personaj nu o să mai intre în anturajul echipei naţionale. Nu pot să stau să văd cum stă în preajma naţionalei şi joacă barbut sau ce joacă el. Să-şi facă notorietate pe spatele echipei naţionale când el nu are nicio treabă cu ea. E un puşcăriaş.

Te temi de dezvăluiri legate de delegările de arbitri făcute pe filiera preşedinţi de cluburi - Alex Rădulescu, aflat la ora actuală în închisoare pentru o crimă?

Nici pe ăsta nu-l lasă în pace? Lui Alex Rădulescu numai de asta nu îi arde în puşcărie! Te doare capul ce pot apărea. Nu am mai vorbit cu el de luni de zile. E penibil! Ăsta e şantaj. Să spună cine vrea ce are de spus. De când am venit la FRF, am arătat o transparenţă totală.

Mă şantajează Ştefan pe mine pentru a mă duce la comisii, să-l las să joace tot în Liga I. Doamne fereşte, eu nu pot face aşa ceva! Nu are cu ce să mă şantajeze pentru că nu am făcut nimic rău. El e cel care a făcut nenorociri prin fotbalul românesc.

Obiectivul a fost să trecem de grupe. Dacă ar fi făcut-o, jucătorii ar fi avut o primă foarte importantă. Aveau promişi 50 la sută din ce încasam noi, adică două milioane de euro
Ionuţ Lupescu,
director general FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite