Ionuţ Lupescu e supervizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Lupescu se află de trei ani în structurile UEFA şi tot de atunci e delegat la partidele din competiţiile continentale. Dar funcţia de observator de joc la Supercupa Europei e cea mai importantă a unui oficial român din ultimul timp.

Directorul general al FRF a aflat abia săptămâna trecută că a fost desemnat de UEFA ­drept persoana cu cea mai mare responsabilitate la Supercupa Europei de azi.

„Eram în vacanţă acum o săptămână, când m-au sunat să îmi zică. Nu puteam să refuz, e o onoare şi o responsabilitate foarte mare. Nu vreau să fac pe nimeni de râs, până la urmă e şi imaginea FRF la mijloc”, a spus Lupescu, care explică ce atribuţii are:

„Eu conduc şedinţa tehnică, eu stabilesc împreună cu cei participanţi tot mersul lucrurilor la acest meci. La finalul jocului trebuie să întocmesc un raport despre ce s-a întâmplat, în funcţie de care UEFA va lua măsuri, dacă se impun.”

Lupescu a ajuns la Monte- Carlo­ încă de miercuri. UEFA l-a cazat pe el şi pe ceilalţi oficiali la Monte Carlo Bay Hotel, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Monaco.

„N-am avut prea mult timp să mă plimb, oricum mai venisem aici. Îmi place oraşul, dar nu sunt un fan al lui. Adică nu mă văd cumpărându-mi o casă sau un iaht aici, cum am văzut că se poartă”, spune fostul internaţional.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite