Lucescu şi-a pus femeile în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul român al lui Şahtior Doneţk este acuzat de discriminare sexuală la adresa arbitrelor din Ucraina. Mircea Lucescu e de părere că femeile n-ar trebui să fie lăsate să arbitreze meciurile de fotbal ale bărbaţilor.

„Il Luce" a fost prins în capcană de jurnaliştii ucraineni la finalul întâlnirii Şahtior - Karpaty Lvov (2-1). Întrebat despre o fază controversată produsă la meciul rivalilor de la Dinamo Kiev, românul a dat un răspuns care a făcut imediat valuri în Ucraina. „Eu nu aş pune femeile să arbitreze pentru că sunt prea sentimentale. A încercat să ajute, altfel nu-mi explic de ce nu a văzut un ofsaid clar", a declarat Lucescu despre Natalya Rachinsky, arbitra de tuşă de la partida Dinamo Kiev - Obolon 4-0.

A doua zi, afirmaţia a fost întoarsă pe toate feţele de presa locală, iar organizaţiile de femei din Ucraina s-au autosesizat, sărind să-l contrazică pe Lucescu. „Asemenea atitudini nu fac decât să crească nivelul de intoleranţă pe care oamenii din fotbal îl manifestă faţă de femei. Toţi văd fotbalul ca un teritoriu rezervat exclusiv bărbaţilor, dar nu este aşa", a reacţionat sociologul Tamara Martsenyuk.

„Cadou" de ziua sa

Ivit pe neaşteptate, scandalul de misoginism nu i-a picat deloc bine lui Mircea Lucescu, într-un moment în care lucrurile îi mergeau ca pe roate: echipa sa, Şahtior Doneţk, are punctaj maxim în campionatul Ucrainei după trei etape, iar tehnicianul român se pregăteşte de împlinirea frumoasei vârste de 66 de ani, pe care îi va aniversa mâine.

"Eu nu aş pune să arbitreze femeile, sunt prea sentimentale."
Mircea Lucescu
antrenor Şahtior

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite