Lucescu a rămas în fundul gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În returul cu Barcelona din sferturile Ligii Campionilor, Mircea Lucescu va fi lipsit de trei dintre cei patru titulari din apărare. După 1-5 cu „extratereştrii" pe „Nou Camp", Şahtior şi-a arătat încă o dată slăbiciunile la eşecul din campionat cu Obolon Kiev, scor 0-1.

Cale liberă pentru „artiştii" Barcelonei în meciul de mâine de pe „Donbass Arena": defensiva lui Şahtior e în piuneze, iar rezervele lui Mircea Lucescu nu se ridică la nivelul titularilor! Mai vechea accidentare a stopperului Cigrinski şi suspendarea lui Raţ după avertismentul primit pe „Camp Nou" au fost completate de ghinionul căpitanului echipei, Dario Srna.

Fundaşul dreapta croat s-a „rupt" în meciul de campionat cu Obolon şi este somat la o pauză de cel puţin două săptămâni. Mai rău e că „Il Luce" şi-a dat seama de faptul că banca de rezerve a lui Şahtior nu-i oferă soluţii care să se apropie de valoarea titularilor. A încercat la meciul cu Obolon să dea un suflu nou echipei, iar rezultatul a fost dezastruos: 0-1 cu un om în plus timp de 20 de minute, primul eşec pe teren propriu după doi ani şi jumătate! „Unii dintre jucători trebuie să se gândească la ce vor face în viitor, lucru valabil atât pentru ucraineni, cât şi pentru străini", a ameninţat tehnicianul român, gândindu-se deja la „curăţenia de vară".

Acum n-a mai dat vina pe jucători

Dacă la Barcelona a dat vina pe Raţ, pe arbitri şi pe ghinion pentru eşecul cu 1-5, Mircea Lucescu a luat asupra sa întreaga responsabilitate a înfrângerii cu Obolon, formaţie care i-a luat lui Şahtior toate cele şase puncte în acest sezon! „Am pierdut meritat, din cauza mea, pentru că am decis să menajez mai mulţi jucători (n.r. - din echipa de bază au jucat doar Rakiţki, Jadson şi Costa)", a declarat „Il Luce". Din fericire pentru Şahtior, pagubele din clasament au fost limitate de egalul lui Dinamo Kiev la Metalurg Zaporojie (1-1), echipa din Doneţk având acum 11 puncte avans. Pentru a lua titlul din punct de vedere matematic, „minerii" mai au nevoie de opt puncte în ultimele şase etape.

Raţ, pedepsit

Reacţia lui Răzvan Raţ, care a declarat după meciul tur cu Barça că s-a „săturat" să tot fie criticat de Mircea Lucescu, nu a rămas fără urmări. Astfel, contra lui Obolon, internaţionalul român nu şi-a găsit loc nici măcar pe banca de rezerve, fiind lăsat în tribune. Motivul menajării nu stă în picioare, în condiţiile în care Raţ este suspendat pentru întâlnirea de mâine cu FC Barcelona.

" Contra Barcelonei vrem să ne spălăm imaginea. În tur puteam conduce cu 3-1 după 15 minute. "
Mircea Lucescu
antrenor Şahtior

Liga Campionilor, sferturi, retur

Mâine

Şahtior - FC Barcelona 21.45  (1-5 în tur), TVR 1
Man. United - Chelsea 21.45 (1-0), Dolce Sport

Miercuri

Tottenham - Real Madrid 21.45 (0-4), TVR 1
Schalke - Inter Milano 21.45 (5-2), Dolce Sport

Tabloul semifinalelor

Inter / Schalke - Chelsea / Man. United
Real Madrid / Tottenham - Barcelona / Şahtior

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite