Lucescu a sărbătorit alături de Rihanna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior a sărbătorit alături de 51.000 de fani, de Ianukovici, Milla Jovovich şi Rihanna, împlinirea a 75 de ani de existenţă.

În acest sezon, echipa Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu şi la care evoluează Răzvan Raţ, a câştigat cel de-al şaselea titlu din istorie.

"Sunt mândră că mă aflu aici, alături de voi, pentru a sărbători împreună 75 de ani de la înfiinţarea unei echipe atât de mari", campioană a Ucrainei şi care a câştigat în 2009 Cupa UEFA, a declarat în limba rusă Milla Jovovich.

Stadionul din Doneţk, care va găzdui anul viitor meciuri din cadrul Campionatului European, era sâmbătă seară neîncăpător, avându-l ca spectator vedetă pe preşedintele Viktor Ianukovici, originar din această regiune industrială şi venit să felicite clubul său preferat. "Exemplul victoriilor echipei Şahtior este important pentru Ucraina", a spus Ianukovici.

Milla Jovovich, îmbrăcată într-o rochie albă cu trenă, a cântat în limba rusă "La mulţi ani!" şi a suflat simbolic în lumânările aflate pe un tort artificial uriaş, instalat pe gazon.

Cu puţin înainte de începerea festivităţilor, actriţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a primit un tricou în culorile clubului Şahtior, cu inscripţia "Jovovich 75" pe spate. Ea a promis că va purta tricoul cu pantaloni scurţi şi cu tocuri.

Rihanna, deţinătoare a patru Premii Grammy, a cântat ultimele sale hituri spre finalul unui spectacol dedicat suporterilor şi în care au fost prezentate cele mai memorabile momente din istoria clubului, cu proiecţii 3D, focuri de artificii şi demonstraţii de dans.

Proprietarul grupării, Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, cu o avere estimată la 16 miliarde de dolari, a investit în Şahtior Doneţk 1,5 miliarde de dolari de la preluarea grupării, în urmă cu 15 ani. "Toată Europa spune că este foarte greu să joci împotriva Şahtiorului. (...) Dragi prieteni! Domnul Lucescu este la Şahtior de şapte ani. Sub conducerea lui Mister, Şahtior a câştigat de cinci ori campionatul Ucrainei, de două ori Cupa Ucrainei, de trei ori Supercupa Ucrainei şi o dată Cupa UEFA. În acest an echipa a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Mister! Mulţumim! Mulţumim ţie şi secunzilor tăi!", s-a adresat publicului Ahmetov, aclamat de mulţime la fiecare cuvânt.

Festivităţile au fost transmise în direct de postul de televiziune Ukraina ce îi aparţine lui Ahmeton şi pe ecrane uriaşe în centrul mai multor oraşe, între care şi Doneţk şi Kiev.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite