Lucescu, obsedat de Guardiola şi de Barcelona!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guardiola (stânga) şi Lucescu s-au gratulat pentru prestaţiile propriilor echipe
Guardiola (stânga) şi Lucescu s-au gratulat pentru prestaţiile propriilor echipe

Cotidianul catalan „El Mundo Deportivo“ a intrat în lumea de la Doneţk a lui Mircea Lucescu, unde a descoperit o copie fidelă a clubului blau-grana. „Il Luce“ are inclusiv meciul de debut ca antrenor al lui Pep. Antrenorul român are casete cu toate meciurile Barcelonei sub comanda lui Josep Guardiola şi a petrecut zeci de ore studiind jocul „extratereştrilor“.

Mircea Lucescu coordonează activitatea la Şahtior din uriaşa bază de pregătire a ucrainenilor de la Kirsha, la 20 de kilometri de Doneţk. Complexul are 43 de hectare, cu nu mai puţin de nouă terenuri de joc, opt cu iarbă naturală, dintre care trei cu sistem de încălzire a gazonului, şi unul sintetic. „Când intri în biroul său imens - scriu spaniolii de la „El Mundo Deportivo" - te întâmpină o plasmă uriaşă şi tot ce înseamnă aparatură specializată. Însă ce te uimeşte de-a dreptul e uriaşa lui colecţie de casete video".

Unele dintre aceastea au atras în special atenţia jurnaliştilor catalani, pentru că pe ele sunt toate meciurile Barcelonei, de când e antrenor Josep Guardiola. Înregistrările sunt inscripţionate cu data şi partida în cauză, inclusiv debutul tehnicianului de 40 de ani, o înfrângere cu 0-1 la Numancia. Concluzia spaniolilor nu putea fi decât una: „Mircea Lucescu este obsedat de Barcelona".

Vrea să aducă antrenori de la Barcelona

„Nu e un secret că românul laudă jocul echipei sale, pe care îl aseamănă cu al Barcelonei. Pentru asta a şi adus atâţia tineri fotbalişti brazilieni, dotaţi tehnic şi capabili să cloneze jocul de atac al Barçei", mai scriu jurnaliştii spanioli. Toate astea nu puteau fi însă realizate de Lucescu fără un staff pe măsură, aspect observat de ziariştii iberici. „Alexandru Spiridon este Tito Vilanova (n.r. secundul lui Guardiola) al antrenorului român, omul său de încredere. Preparatorul fizic este un italian, Carlo Nicolini, grupul de elită fiind completat de un alt român, Marian Ioniţă (n.r. antrenorul cu portarii". Iar planurile de viitor ale lui Mircea Lucescu sunt şi mai ambiţioase: „vrea să-şi aducă antrenori de la Barcelona".

"Ca dinamică, tip de joc şi tehnicitate, doar Barcelona se ridică la nivelul lui Şahtior.''
Mircea Lucescu antrenor Şahtior Doneţk

''Sunt un om norocos că sunt coleg cu Lucescu în fotbal. De trei ani sunt suporterul lui Şahtior! Ador fotbalul pe care-l joacă! În fiecare an, echipa asta e tot mai bună.''
Pep Guardiola antrenor FC Barcelona

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite