„Lucescu nu poate fi iubit în Timişoara!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Lucescu nu poate fi iubit în Timişoara!“
„Lucescu nu poate fi iubit în Timişoara!“

Suporterii bănăţenilor i-au pregătit o primire „specială“ lui Mircea Lucescu şi promit o atmosferă incendiară menită a-i ajuta pe fotbalişti să elimine pe Şahtior Doneţk.Întâlnirea de diseară, FC Timişoara – Şahtior Doneţk (20.30, Pro TV), din turul III preliminar al Ligii Campionilor, a captat întreaga suflare de pe Bega.

Remiza înregistrată săptămâna trecută la Doneţk, scor 2-2, şi evoluţia bună a timişorenilor au crescut la cote maxime importanţa partidei găzduite în această seară de către stadionul „Dan Păltinişanu”.

Conştienţi că favoriţii lor se află în faţa celui mai important examen din istoria clubului bănăţean, fanii timişorenilor s-au pregătit aşa cum se cuvine pentru întâlnirea cu Liga Campionilor, fie ea în fazele preliminare.

Faptul că Şahtior Doneţk este antrenată de Mircea Lucescu, tehnicianul care a contribuit decisiv la retrogradarea Politehnicii Timişoara în 1987, i-a înfierbântat şi mai mult pe ultraşi. Aceştia susţin însă că nu este adevărat că au pregătit manifeste anti-Lucescu.

„Am citit ce a apărut într-un cotidian central de sport, dar sunt pure invenţii. Cu siguranţă ne-am pregătit pentru acest meci, nu se putea altfel, însă în niciun caz nu este vorba despre ce s-a scris acolo. Veţi vedea la stadion ce surprize am pregătit”, ne-a spus Silvian Radosav, unul dintre liderii suporterilor timişoreni.

„Pornim cu şansa a doua“

Mircea Munteanu, liderul suporterilor timişoreni, care ocupă un sector din peluza nord a stadionului „Dan Păltinişanu”, a spus că fanii nu au uitat „episodul 1987”. Atunci, după o înfrângere la Timişoara, Mircea Lucescu, care antrena pe echipa Dinamo, i-a ameninţat pe bănăţeni cu retrogradarea, lucru care s-a şi întâmplat la finalul sezonului.

„Mircea Lucescu, din punctul nostru de vedere, nu poate fi iubit niciodată la Timişoara. I-am cântat «de bine» şi în Ucraina, când am fost în deplasare, îl vom «gratula» şi la noi acasă. Rezultatele cu alte echipe «în numele fotbalului românesc» ne lasă reci”, ne-a spus şi Munteanu.

El a continuat: „Suporterii aşteaptă acest meci cu realism. Suntem conştienţi că pornim cu şansa a doua, Şahtiorul având o echipă net superioară echipei noastre, dar avem încredere în jucătorii noştri şi în dorinţa lor de afirmare. Îi vom încuraja cum doar noi ştim să o facem şi sperăm ca împreună să obţinem o calificare incredibilă în momentul tragerii la sorţi”.

Un meci pentru o generaţie

Pentru întreaga suflare alb-violetă, partida cu ucrainenii poate reprezenta începutul unui nou capitol de istorie fotbalistică. „Pentru un club precum al nostru, care nu şi-a răsfăţat suporterii cu prea multe succese, acesta este genul de meci care poate marca generaţii”, a mai spus Radosav.

image

Ce pregătesc suporterii nu se anunţă în presă, se vede doar pe stadion, la ora meciului.

image


Silvian Radosav
suporter Timişoara

Deplasarea, prea scumpă pentru fanii ucraineni

Singurii susţinători ai Şahtiorului la Timişoara vor fi apropiaţii clubului, care au venit împreună cu echipa. „Nu putem veni la meci. Cererea pentru viză ar fi trebuit depusă cu o lună înainte de deplasare, iar în regim de urgenţă costă câteva sute de dolari. La asta se adaugă alte sute de dolari, costul deplasării”, au spus fanii ucrainenilor.

Fanclubul Şahtior a anunţat că organizează o excursie la Timişoara, cu un autocar de lux, şi o noapte de cazare la un hotel de trei stele, totul la 300 de dolari, însă nu s-au găsit amatori.

„Il Luce“, băgat în şedinţă de fanii Timişoarei

Mircea Lucescu a discutat, aseară, cu 20 de fani ai bănăţenilor, care îi reproşau un episod petrecut după un meci Poli Timişoara - Dinamo (2-1), disputat în sezonul 1987-1988. Atunci, “câinii” lui “Il Luce” au ratat titlul, iar tehnicianul i-a ameninţat pe timişoreni că vor retrograda, ceea ce s-a şi întâmplat! Aseară, tehnicianul lui Şahtior le-a explicat fanilor că “legendele” despre întâmplarea de atunci sunt doar “nişte zvonuri răutăcioase” şi că el a avut întotdeauna o admiraţie pentru publicul timişorean.

Marian Iancu  patron FC Timişoara : „Avem cea mai ofensivă echipă de fotbal din România“

image

„Adevărul“: Poate elimina Timişoara pe Şahtior?



Marian Iancu: Este posibil. Există această opţiune. Suntem pragmatici, avem şansa noastră şi vom lupta pentru calificare. Oricum, nu e uşor să joci la Timişoara în faţa a zeci de mii de spectatori, cu o echipă care foarte rar a cedat puncte pe teren propriu.

Vă sperie gândul că antrenorul Şahtiorului este Mircea Lucescu?

Ne este teamă tocmai pentru faptul că Mircea Lucescu ştie mereu să aleagă cele mai bune soluţii pentru echipa sa. Timişoara poate arată ca o echipă defensivă, dar prin tot ce a făcut în ultimii ani echipa noastră a demonstrat că este cea mai ofensivă din fotbalul românesc.

„Mă felicit că l-am pus antrenor pe Sabău“

Este o presiune prea mare pe bănăţeni?

Ştim că avem însă a doua şansă şi dacă nu ne vom califica nu va fi nicio tragedie. Şahtior este un adversar care impune respect, iar noi trebuie să rămânem modeşti.

Aţi vorbit cu Sabău înainte de meci?

Vorbim destul de des. Avem o colaborare foarte bună, serioasă şi sunt chiar surprins de relaţia foarte bună pe care o am cu echipa şi stafful tehnic. Echipa traversează un moment sănătos din acest punct de vedere, şi mă felicit că nu m-am grăbit cu numirea antrenorului.

Interesul fanilor este enorm. Aţi vândut la pachet şi meciul următor. Nu veţi regreta, dacă jucaţi, de exemplu, cu Arsenal?

Am fost ponderaţi din acest punct de vedere, am vrut doar să captăm interesul oamenilor, pentru că este o perioadă de concedii, vacanţe. Mă bucur că am reuşit. Referitor la pachet, când l-am conceput ne-am gândit doar să aducem lumea la stadion. Acum ne concentrăm exclusiv pe acest meci.

Noile bonusuri de la ­UEFA creează o motivaţie în plus echipei?

Sincer, mai întâi pe noi ne interesează să acumulăm experienţă. Atât pe plan sportiv, cât şi pe plan administrativ, organizatoric. Vrem să punctăm la capitolul vizibilitate, mai ales în Europa.

image

Şi cei de la Şahtior ştiu că vom înscrie. Ei pregătesc deja meciul de la 1-0 pentru noi.

image


Marian Iancu
patron
FC Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite