Lucescu: "Meciul Turcia - Croaţia a fost o mare surpriză pentru mine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat pentru cotidianul turc Fanatik că a fost foarte surprins de meciul pierdut de reprezentativa Turciei, vineri, cu scorul de 0-3, în faţa Croaţiei, precizând însă că această imagine proastă există şi la nivel de echipe de club.

"Meciul cu Croaţia a fost pentru voi o dezamăgire, iar pentru mine o mare surpriză. Însă această imagine proastă nu există doar la nivel de echipă naţională, ci şi la nivel de echipe de club. De exemplu jocul Dinamo Kiev - Beşiktaş (n.r. - din grupele Ligii Europa) a fost practic o tortură. Nu îmi vine să cred cum a ajuns la acest punct fotbalul turc. Nu este corect să fie criticată doar echipa Beşiktaş, nu a mai rămas o echipă din Turcia care să ajungă în primăvara europeană. Dacă echipele de club sunt atât de slabe, este greu să se facă naţionala", a spus Lucescu.

Mircea Lucescu, care a antrenat în Turcia echipele Galatasaray şi Beşiktaş, a precizat că este necesară o revizuire a fotbalului turc. "În trecut Galatasaray era bună şi dădea naţionalei nouă jucători. Iar acest succes se reflecta asupra echipei naţionale. Acum, de exemplu Fenerbahce, de la scandalul cu trucarea meciurilor nu a mai putut trimite la naţională jucători buni. Croaţia are jucători care evoluează în alte ţări, la echipe bune. Turcia îl are doar pe Hamit (Altintop), iar el nu este folosit la Real. Când este clară situaţia jucătorilor este inutil să fie acuzaţi antrenorii. Este necesară o revizuire, iar pentru aceasta trebuie răbdare. Echipele mari în loc să facă transferuri spectaculoase ar trebui să se orienteze asupra tinerilor, iar jucătorii străini achiziţionaţi trebuie să fie de calitate", a menţionat tehnicianul.

Reprezentativa Croaţiei a învins, vineri, pe Turk Telekom Arena din Istanbul, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Turciei, în manşa tur a barajului de calificare la Campionatul European din 2012.

Returul va avea loc la 15 noiembrie pe stadionul Maksimir din Zagreb.

Turcia este adversara României în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite