Zece motive pentru care venirea lui Răzvan Lucescu a fost utilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul” prezintă zece motive pentru care venirea lui Lucescu la naţională a fost benefică echipei. În urmă cu două luni, „Adevărul”, „Adevărul de Seară” şi „Click” au publicat zece motive pentru care Victor Piţurcă trebuia să plece de la echipa naţională.  

Citiţi şi

Salutări de la Piţurcă, de Grigore Cartianu

Francezii se tem din nou de România!


Mar(i)ca Lucescu
Răzvan Lucescu: „Vom da totul pentru victorie!”
Vremea lui Răzvan
Câştigaţi în Lituania pentru Euro 2012!
FOTBAL: Răzvan Lucescu - ''Suntem în Lituania pentru a câştiga''
FOTBAL: Chivu: ''E un suflu nou la naţională''
România a câştigat 8 din cele 9 întâlniri cu Lituania

După primul meci ca selecţioner al lui Răzvan, avem zece motive să considerăm că schimbarea făcută de FRF a fost utilă pentru prima reprezentativă.
 
1 Răzvan a schimbat imaginea tricolorilor, care, din pricina relaţiei tensionate a lui Piţi cu presa, deveniseră o echipă posomorâtă, închisă şi distantă faţă de suporteri.

2 Lucescu a modificat sistemul de joc, implementând formula 4-4-2, una mai potrivită pentru profilul jucătorului român, care nu excelează la capitolul fizic, dar are calităţi tehnice şi inteligenţă în joc. 

3 Răzvan a impus respectul reciproc, eliminând tensiunile printr-o atitudine corectă, dar fermă faţă de fotbalişti. Nu i-a ţinut în cantonament decât de miercuri seara, dar nici nu i-a cruţat la antrenamente.

4 Lucescu n-a renunţat la tot ce ţinea de Piţurcă, ba, din contră, a mers pe mâna unor „găselniţe” ale acestuia, Marica şi Cristi Tănase, chiar dacă aceştia au avut perioade mai slabe la echipele de club.

5 Răzvan a reinventat jucători ca Mara, Ghioane şi Dănciulescu şi le-a dat o nouă şansă foştilor rapidişti Coman şi Săpunaru, care nu mai erau între cei convocaţi constant.

6 Lucescu a avut curajul să arunce în luptă, chiar de la primul meci, debutanţi precum Apostol şi Roman, care nu sunt nume sonore nici măcar în Liga 1. În schimb, el i-a lăsat acasă pe Tamaş, Cociş, Codrea şi Nicoliţă, care nu lipseau sub nicio formă de pe lista lui Piţurcă.

7 Răzvan a arătat că nu acceptă compromisuri, trimiţându-l în tribună pe Florin Costea, vedeta Craiovei, pe motiv că acesta nu l-a convins la antrenamente că poate face ambele faze.

8 Lucescu a alcătuit echipa şi în funcţie de specificul jocului prestat de adversari, renunţând în centrul apărării la Costin Lazăr, un luptător, pentru Iulian Apostol, fotbalist fâşneţ, care putea scoate uşor din joc nişte adversari destul de masivi. 
 
9 Răzvan a mizat din nou pe cuplul Chivu – Rădoi, înlocuindu-l pe cel format din Tamaş şi Goian, fotbalişti care în ultima perioadă gafau regulat şi nu dădeau siguranţă apărării decât la duelurile aeriene.

10 Lucescu a schimbat optica echipei, cerând ca fotbaliştii în primul rând să joace şi apoi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite