Zece întrebări pentru Răzvan Lucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece  întrebări pentru Răzvan Lucescu
Zece întrebări pentru Răzvan Lucescu

„Adevărul“ cere lămuriri din partea selecţionerului în privinţa unor aspecte care au dus la înfrângerea dureroasă de la Belgrad. În martie 2009, „Adevărul“ a cerut demisia lui Victor Piţurcă, iar apoi i-a acordat nota 10 lui Răzvan Lucescu, în luna iunie, după primul său meci oficial pe banca echipei naţionalei.

Lăudat la victorie, selecţionerul trebuie să explice acum cauzele eşecului.

1 Care este diferenţa între „cazul Tamaş“ şi cel al cuplului Mutu  - Cristea?
Apărătorul lui Dinamo a fost scos din circuitul naţionalei pentru viaţa sa extrasportivă, în timp ce „Briliantul” şi „Prinţul” nu numai că n-au fost taxaţi pentru că au stat prin baruri, dar au şi fost titularizaţi sâmbătă seară.

2 De ce a insistat cu Maftei ca fundaş dreapta?
Apărătorul Unirii a demonstrat şi contra Franţei, dar şi în Liga Campionilor că nu poate face faţă unor adversari de calibru, care-l depăşesc uşor prin viteză.

3 De ce Rădoi a jucat în centrul defensivei?
După opt luni petrecute în Arabia Saudită, Mirel se află într-o vizibilă cădere fizică, care nu-i mai permite să ţină piept unui vârf puternic. El putea fi luat în calcul atât ca mijlocaş la închidere, cum joacă la Al-Hilal, cât şi ca fundaş dreapta, mai ales că a mai îndeplinit acest ultim rol şi la Steaua, şi la naţională.

4 De ce Goian n-a fost titular în faţa unor adversari care seamănau cu baschetbaliştii?
Cel mai înalt fotbalist din lotul României (1,94 metri) a fost introdus pe teren abia în minutul 60, iar până atunci, gigantul Zigici, 2,02 metri, marcase cu capul şi câştigase aproape toate duelurile aeriene cu ai noştri.

La 30 martie, „Adevărul“ a cerut demisia lui Piţurcă

5 De ce luăm gol după gol din fazele fixe?
În ultimele trei partide, cu Franţa, Austria şi Serbia, adversarii ne-au dat gol după corner. Şi, totuşi, insistăm să facem marcaj în zonă, deşi când ai în faţă un adversar de talia lui Zigici poţi să desemnezi un „paznic” pentru el, în loc să-l laşi să se plimbe nestingherit în careu, aşa cum s-a întâmplat la faza primului gol.

6 De ce selecţionerul a fost lipsit de reacţie contra  Serbiei?
Lucescu jr n-a reuşit să corecteze lucrurile din mers, nici măcar parţial, în timpul meciului.

7 Care a fost planul nostru tactic?
Impresia a fost că am intrat pe teren cu gândul de a ne apăra, iar în ofensivă s-a mizat pe faptul că revenirea lui Mutu ne va salva.

8 De ce n-am încercat să contracarăm forţa fizică a sârbilor? În primul „11”, împotriva unor fotbalişti renumiţi pentru spiritul lor de luptă, noi am folosit jucători firavi ca Apostol şi ca Varga sau alţii recunoscuţi pentru indolenţă, gen Adrian Cristea.

image
image

La 8 iunie i-am acordat nota maximă lui Răzvan Lucescu

9 De ce selecţionerul nu a cerut Federaţiei să-i sancţioneze pe conducătorii de club? Aceştia prin declaraţiile lor au stricat atmosfera la naţională.

10 Răzvan Lucescu e sigur că poate reconstrui naţionala?
După experienţa sa la nivel de club, şi ţinând cont de aria restrânsă de selecţie, nu sunt premise favorabile în privinţa calificării la Euro 2012.

Ce a spus Răzvan Lucescu după meci

image

Este una dintre cele mai mari umilinţe, în astfel de situaţii nu mai există loc de discuţii. Dezastrul a pornit după ce am primit golul doi.

image
image

A fost indisciplina tactică a mijlocaşilor, iar din momentul ăla parcă am înnebunit. În ultimele minute ale meciului noi făceam pressing, de parcă am fi putut egala.

image
image

A fost o noapte tâmpită din toate punctele de vedere. Nu am mai arătat nici măcar acea stare de spirit de până acum, care ne ajutase mult.

image
image

Sunt principalul vinovat, din moment ce am pierdut cu 0-5. Când au simţit că pierdem jocul, a existat un abandon din partea fotbaliştilor noştri.

image
image

Niciunul dintre jucătorii neconvocaţi nu ar fi putut schimba soarta partidei. Fotbalul românesc nu-ţi permite să ai soluţii.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite