Răzvan Lucescu : „Mă interesează în primul rând rezultatul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul naţionalei insistă că tricolorii nu s-au dus la Varşovia în vacanţă. El crede că titularii meciului de astăzi vor fi în echipă şi în calificările pentru Euro 2012. Lucescu jr speră să încheie anul cu un triumf întrucât e convins că toată iarna se va discuta despre rezultatul meciului cu Polonia.

„Adevărul”: Se poate spune că titularii din acest amical vor forma nucleul pentru viitoarele preliminarii?

Răzvan Lucescu: Este bine ca dintre cei convocaţi acum cât mai mulţi să fie prezenţi şi pe viitor. Sper să nu apară schimbări foarte mari. Ar fi un câştig important.

Dar e greu să ştim ce se va întâmpla până în septembrie. Totuşi, la cum se prezintă cei care sunt aici, sunt jucători pe care ne putem baza. Dacă am putea să convocăm 40, am lua 40, dar sunt doar 21-22.

Citiţi şi:



Ce vă interesează mai mult la meciul cu Polonia, rezultatul sau jocul?

Aş fi ipocrit să spun că nu mă interesează rezultatul. După acest meci, urmează o perioadă de pauză şi o să rămânem cu acest rezultat. Dar mă interesează să văd şi anumţi jucători, ca Nicoliţă şi Daniel Niculae care au revenit după un timp la naţională. Dar, în primul rând, mă interesează rezultatul.

S-a văzut vreo schimbare după noile reguli de la naţio­nală?

Sunt nişte reguli care au rolul de a întări relaţiile de respect. Sincer, nu am înţeles de ce e un subiect aşa interesant pentru presă, mai ales că e ceva ce e al nostru.

Au fost până acum cinci convocări, la patru lucrurile au fost perfecte, s-a văzut concentrare şi entuziasm. Din păcate, a existat şi o convocare mai puţin reuşită din care am învăţat foarte multe.

Oricum, nici până acum nu s-a venit în vacanţă la echipa naţională. Repet, a fost un singur meci în care lucrurile nu au mers.


Ce spuneţi despre atacurile Craiovei asupra dumneavoastră?

Nu le comentez.

Florin Costea nu e la naţională din cauza atitudinii sale?

image

Codrea (stânga) şi Goian au savurat o cafea ieri într-un mall



Ar trebui să mă cunoaşteţi, am adus destule lucruri bune în fotbalul românesc. Îmi plac antrenamentele în care este intensitate foarte mare. Un jucător care dă sută la sută la pregătiri, va face la fel şi pe teren.

Vă aşteptaţi să vină mai mulţi antrenori din Liga I la acest amical?

Nu. A fost o invitaţie din partea noastră, dar sunt antrenori care au meciuri marţi, miercuri, care sunt în dificultate în privinţa poziţiilor în clasament. Stoichiţă şi-a anunţat prezenţa, dar ştiţi ce s-a întâmplat. E un prim pas şi sper ca la următoarele acţiuni să vină mai mulţi. 

Veţi încerca şi alte sisteme?

Cred că fotbalistului român se potriveşte cel mai bine 4-4- 2. Sigur că în anumite momente ale jocului trecem la 4-4-1-1 sau 4-2-3-1, dar mai importantă decât aceste cifre este atitudinea jucătorilor.

La tragerea la sorţi pentru campania de calificare pentru Euro, vă doriţi un anumit adversar din prima urnă valorică?

Indiferent de adversar trebuie să ne pregătim de luptă şi de calificare. Eu sper că vom fi la Euro 2012 şi vom fi!

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite