Răzvan Lucescu : „Lumea s-a săturat de rahaturile astea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu : „Lumea s-a săturat  de rahaturile astea“
Răzvan Lucescu : „Lumea s-a săturat de rahaturile astea“

Lucescu jr nu mai suportă să fie contestat când are două egaluri pe banca tricolorilor.

El a explicat şi semieşecul cu Austria: „Am fost haotici, iar Săpunaru a greşit la gol“.

Două puncte reprezintă bilanţul lui Răzvan după „dubla“ Franţa - Austria. Chiar dacă naţionala noastră s-a întors cu o remiză de la Paris, conducătorii din Liga I tot au fost nemulţumiţi. Egalul cu Austria le-a dat apă la moară lui Borcea, Mititelu, Iancu şi Becali.

„România are doi, trei jucători de valoare: Mutu, Chivu şi Rădoi. Restul sunt importanţi, dar se bazează mai mult pe muncă. După ce că nu avem jucători la Chelsea, Manchester sau Barcelona, ai noştri nici nu sunt titulari la cluburile lor. Doar prin disciplină putem obţine rezultate“, a explicat Răzvan la DigiSport.

Cu Feroe la Piatra Neamţ

„Au spus conducătorii că la naţională nu există un proiect? Păi ce facem, prima reprezentativă trebuie să crească jucători pentru cluburi? Eu spun că e invers. Cluburile trebuie să producă fotbalişti, să evolueze în cupele europene şi să trimită la naţională jucători cărora să nu le tremure picioarele în faţa a 75.000 de oameni. Nu putem lua tineretul şi să încasăm două, trei goluri pe meci”, s-a mai apărat selecţionerul. El a explicat şi rezultatul cu Austria:

“Poate că am greşit şi eu o schimbare, pe final am fost oarecum haotici, iar Săpunaru a greşit la gol. Austriecii nu au pus presiune mare pe noi. Am avut şi probleme fizice. Şi Adrian Cristea a jucat cam ciudat”. 

Răzvan ştie de ce românii nu se înghesuie la meciurile naţionalei: „Toate aceste rahaturi de scandaluri, aceleaşi feţe groaznice şi războaiele au alungat lumea de la stadion“. Oricum, echipa naţională nu va mai juca la Bucureşti, pentru următorul joc, cel cu Feroe, existând varianta Piatra Neamţ.

Mircea Lucescu : „Aşa am păţit şi eu în 1986“

image

Criticile care i se aduc antrenorului naţionalei din partea şefilor din Liga 1 i-au trezit amintiri neplăcute tatălui său. Mircea Lucescu (foto) a rememorat episodul din 1986, când a fost demis de la naţională în ciuda unui succes  clar cu Austria, 4-0. „M-au dat afară de la naţională pentru că se doreau doar selecţioneri stelişti. Şi acum, cu Răzvan, se petrece acelaşi lucru, chiar dacă fiului meu i s-a mai luat apărarea“, a spus „Il Luce“. 

Câştigătorul Cupei UEFA a comentat însă şi alcătuirea echipei României: „Săpunaru nu trebuia folosit, iar Raţ a jucat execrabil cu Austria, chiar l-am certat pentru asta! La naţională trebuie să joace doar jucătorii care evoluează la echipele de club. Cei care nu joacă mereu la formaţiile lor nu pot face faţă meciurilor din 3 în 3 zile. “ 

1 -1

România : Coman - Săpunaru, Chivu, Rădoi, Raţ - Roman, Codrea (71 Lazăr), Ghioane, Ad. Cristea (86 Surdu) - G. Bucur, Marica (78 Mazilu).

Antrenor: Răzvan Lucescu

Austria : Payer - Schiemer, Scharner, Dragovici, Fuchs - Holzl, Pehlivan, Beichler (73 Wallner), Jantscher (61 Trimmel) - Hoffer (’46 Maierhofer), Baumgartlinger.

Antrenor: Dietmar Constantini

Goluri: Bucur (’55) / Schiemer (‘83)

Stadionul Steaua: 7.000

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia)

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite