Lucescu: "Ţin cu Lazio pentru Matuzalem şi Ştefan Radu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, pentru postul italian Radio Sei, că va susţine Lazio în derby-ul cu AS Roma pentru că-i apreciază pe Matuzalem şi Ştefan Radu.

"Va fi un meci greu pentru AS Roma, mai ales că vine după cel cu Şahtior, dar au avut la dispoziţie 4-5 zile pentru a-şi reveni. La un moment dat mă gândeam că poate pentru ei este mai important meciul cu Lazio decât cel cu Şahtior. Eu sunt un pic «lazial» deoarece acolo este un mare jucător şi prieten, Matuzalem. Unul dintre primii brazilieni aduşi la Doneţk şi care a evoluat minunat în Ucraina. Îl urmăresc cu atenţie şi drag şi pe Ştefan (n.r. - Ştefan Radu), care este român. Sunt convins că Edy Reja (n.r. - antrenorul formaţiei Lazio) a pregătit foarte bine acest meci. Pentru a învinge AS Roma trebuie să joci cu multă atenţue, cu disciplină tactică şi organizare excepţionale a jocului, trebuie să le găseşte slăbiciunile. Roma este mai puternică în atac decât în apărare", a declarat Lucescu.

Lucescu a apreciat că AS Roma nu a luat în serios echipa sa şi s-a bucurat că o va întâlni în optimile Ligii Campionilor: "Ei nu au urmărit niciodată echipele din Est. Am câştigat cu 3-0 la Praga, unde nu e uşor, am învins acasă pe Arsenal. Erau meciuri care trebuiau analizate şi realizai că Şahtior este o echipă frumoasă. Ne-au luat peste picior. În schimb, eu m-am dus imediat la meciul lor cu AC Milan, câştigat cu scorul de 1-0. Am citit ziarele şi le-am spus jucătorilor mei: «Ei cred că vor întâlni o echipă slabă, de aceea trebuie să-i analizăm şi să găsim mijloacele pentru a-i învinge. Şi le-am găsit", a declarat Lucescu.

În final, Lucescu a vorbit din nou despre Radu şi Matuzalem: "Radu este tânăr, vorbiţi cu fiul meu, este selecţionerul României. Regret atât de mult că Matuzalem a plecat, a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei noastre. Regret că nu a avut satisfacţia de a câştigat Cupa UEFA cu noi".


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite