Lucescu şi Ghioane pot îngropa România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga I e aproape de a pierde două locuri în Cupa UEFA, din sezonul 2010-2011 din cauza echipelor ucrainene care au un parcurs european foarte bun. Un parcurs şi mai strălucit în Cupa UEFA al formaţiilor Şahtior, Dinamo Kiev şi Metalist ar duce la un picaj al României pe locul 9 în clasamentul coeficienţilor.

Ce înseamnă un gol? Mai precis, golul brazilianului Leonardo reuşit în minutul 88 al meciului din “16-imile” Cupei UEFA împotriva Fiorentinei lui Mutu? Italienii au pierdut calificarea, în timp ce ţara noastră a căzut un loc în clasamentul coeficienţilor.

Graţie acelui gol şi a punctului scos în urma egalului, Olanda a urcat pe 7, în timp ce România se situează în acest moment pe 8 în această ierarhie care stabileşte intrarea formaţiilor de club în competiţiile europene pentru sezonul de peste doi ani, 2010-2011.

Coeficientul României este de 38,908 puncte, la o distanţă de trei puncte aflându-se Portugalia şi Ucraina. Vestea bună este că portughezii au şanse foarte mici să ne depăşească cu cele trei echipe care le mai au în joc, în condiţiile în care punctele lor acumulate în continuare se vor împărţi la şapte, numărul echipelor lor plecate de la start în Europa.

Vestea proastă este că Ucraina ne poate depăşi în acest top, în situaţia nefericită, noi urmând să ajungem pe locul 9. Această poziţie ne conferă şansa de a înscrie tot două formaţii în Liga Campionilor, una în „grupe” şi alta în turul preliminar, însă numai două echipe în UEFA.

Se poate spune că românii Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, de la Şahtior, Tibi Ghioane şi Florin Cernat, de la Dinamo Kiev, se află în situaţia ingrată de a „îngropa” România. Pe lângă cele două cluburi, Ucraina mai are şi pe Metalist Harkov, care, din fericire, în faza “optimilor” UEFA va întâlni chiar pe Dinamo Kiev. Chiar şi aşa, punctele acumulate în continuare de ucraineni se vor împărţi la patru, numărul formaţiilor înscrise în Europa de Ucraina.

Numai două în UEFA

Ca să ne surclaseze, vecinii noştri au nevoie de 3,058 puncte. Asta ar însemna vreo şase victorii pe care trebuie să le obţină ucrainenii. Pentru calificarea în “sferturi”, semifinale şi finală se mai obţine câte un punct bonus pentru fiecare fază. Ajungerea Şahtiorului şi a lui Dinamo Kiev în semifinale ne-ar păgubi de două locuri în Cupa UEFA pentru anul competiţional 2010-2011.

Rezultatele din Cupa UEFA le veţi putea afla de pe www.adevarul.ro (livescore).

„Primordială este Cupa UEFA“

Şahtiorul antrenorului român Mircea Lucescu traversează o perioadă fastă. A ajuns la 11 partide fără înfrângere în campionatul Ucrainei, pe locul 3 în clasament, iar astăzi se luptă cu ruşii de la ŢSKA, în optimile Cupei UEFA. „Nu mai avem şanse la titlu în Ucraina şi suntem conştienţi de asta.

Rămânem în cărţi pentru un loc care să ne asigure calificarea în Liga Campionilor, în sezonul viitor. Noi ne canalizăm acum toată atenţia către „dubla” cu ŢSKA. Va fi un meci foarte greu. Lumea spune că suntem favoriţi, mai ales după ce am eliminat Tottenham, dar ŢSKA este la acelaşi nivel cu englezii . Primordială este Cupa UEFA!”, a declarat acesta pentru „Adevărul”.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite