Alarmă! Emoţii cu Raţ pentru Lucescu jr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alarmă! Emoţii cu  Raţ pentru Lucescu jr
Alarmă! Emoţii cu Raţ pentru Lucescu jr

Fundaşul stânga al naţionalei a fost accidentat de Rădoi la antrenamentul de dimineaţă, dar n-a avut decât o contuzie şi poate juca fără probleme la Paris. După Mutu şi Dănciulescu, Răzvan Lucescu a avut din nou emoţii cu un jucător al echipei naţionale. Răzvan Raţ s-a lovit la antrenamentul de ieri.

Fotbalistul lui Şahtior a fost călcat involuntar de Rădoi şi medicii s-au temut că jucătorul ar putea avea o fisură, drept pentru care l-au dus imediat la o radiografie ca să ştie dacă se mai poate conta pe serviciile lui la Paris.

Aceasta a arătat însă că apărătorul nu are decât o contuzie şi va fi recuperat până la ora meciului cu Franţa. Raţ a făcut deplasarea alături de restul coechipierilor, liniştindu-l pe selecţioner. În cazul în care Raţ nu ar fi putut evolua, Lucescu jr ar fi fost nevoit să-l folosească pe Neşu titular în banda stângă.

Răzvan Lucescu avea însă şi un alt plan legat de acesta, gândindu-se să-l folosească pe Neşu ca fundaş dreapta, cu rolul de a-l bloca pe Ribery, care intră frecvent din stânga în interior pentru a şuta periculos. Antrenorul va lua o decizie până sâmbătă seară, la ora 22 (în direct la TVR 1), când e programată partida.

L-au luat şi pe Mutu

Deşi accidentat, Adrian Mutu a făcut parte din delegaţia oficială care a plecat ieri în Franţa. Mutu a primit permisiunea Fiorentinei de a merge cu naţionala la Paris, chiar dacă nu sunt şanse ca el să evolueze. „Nu va juca nici cu Austria”, a precizat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

Tricolorii au ajuns aseară în capitala Franţei şi de la Aeroportul “Charles de Gaulle” au plecat la Hotelul Renaissance, în selectul cartier La Defense, al cărui aspect contrastează cu farmecul Parisului. E plin de clădiri înalte cu o arhitectură îndrăzneaţă, creând impresia că eşti mai degrabă la New York, decât în “Oraşul Luminilor”.

Un ţigan în atacul francezilor

Presa din Hexagon îl cere cu insistenţă titular pe Andre Pierre Gignac, vârful lui Toulouse şi golgheterul campionatului trecut, cu 24 de reuşite. Gignac e socotit primul ţigan din istoria naţionalei Franţei. El se trage dintr-o familie de “gitani” spanioli, emigraţi în Algeria, în timpul colonizării franceze. Folosirea lui Gignac ca vârf nu face decât să crească forţa ofensivă a “cocoşilor”, deoarece în spatele său vor sta alţi trei jucători cu apetit de gol, Ribery, Gourcuff şi Henry. 

Grupa 7

Serbia    7    6    0    1    15-5    18
Franţa    6    4    1    1    8-6    13
Lituania    7    3    0    4    6-6    9
Austria    6    2    1    3    7-9    7
România    6    2    1    3    7-10    7
Ferøe    6    0    1    5    1-8    1

Meciuri rămase de disputat:
Austria – Ferøe; Franţa – România (mâine); Ferøe – Lituania; România – Austria; Serbia – Franţa (9 sept.); Serbia – România; Franţa – Ferøe; Austria – Lituania (10 oct.); România – Ferøe; Lituania – Serbia; Franţa – Austria (14 oct.).

Îl confundă pe Răzvan cu Mircea Lucescu

image

Benzema se pregăteşte cu scheme din rugby Foto: AFP



Jucătorii francezi nu debordează de optimism înaintea partidei cu România, dar nici nu par îngrijoraţi. Sunt mai degrabă calmi şi calculaţi în declaraţii. Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, e de părere că România va face un joc de aşteptare la Paris. “Se vor apăra şi vor aştepta ocazia de a ne prinde pe contraatac. Noi trebuie să fructificăm orice şansă ni se va ivi, deoarece victoria e importantă”, a declarat Benzema.

El a fost completat de atacantul lui Chelsea, Anelka: “Există presiune, dar este şi o provocare la mijloc. Practic, meciul acesta e ca o finală pentru noi, deoarece de el depinde calificarea. Trebuie să fim calculaţi şi conştienţi de faptul că o victorie înseamnă un gol mai mult decât adversarul”. Nu toţi francezii sunt documentaţi în privinţa naţionalei României. Spre exemplu, fundaşul Diaby, de la Arsenal a şocat ieri cu răspunsul dat la întrebarea “Ştii cine e Răzvan Lucescu?”. El a răspuns sec: ”Da, antrenorul lui Şahtior Doneţk”, precizând apoi că habar nu avea că Il Luce are un fiu care e tot tehnician.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite