"Il Luce" îl felicită pe prietenul Vicente del Bosque!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a felicitat naţionala Spaniei şi pe antrenorul Vicente del Bosque pentru câştigarea Cupei Mondiale din Africa de Sud.

"Am urmărit o finală foarte echilibrată, dorită şi dură şi a două echipe foarte bune. A fost o finală adevărată. Am văzut cum au evoluat două naţiuni care au vrut toată viaţa să joace frumos, cu stresul dat de Cupa Mondială, pentru a învinge... Pot spune asta: pentru mine nu este o surpriză... Pentru că să joci în finală, să ai obiective importante necesită responsabilitate... M-a bucurat foarte mult faptul că a câştigat Del Bosque, un prieten pe care îl respect mult. Ca prieten, m-a făcut fericit faptul că o persoană care respectă fotbalul, fotbaliştii, adversarii şi fanii a câştigat. A făcut campioană mondială echipa pe care a luat-o campioană europeană. Nu este uşor. De cele mai multe ori jucătorii sunt deja sătui. Cei care joacă la echipe mari ajuns la turneul final epuizaţi. Trebuie să îi pregăteşti fizic, să îi faci mai puternici din punct de vedere psihic şi să îi motivezi. Del Bosque are inteligenţa şi experienţa necesare pentru a face aceste lucruri", a precizat Lucescu.

Mircea Lucescu a menţionat că aportul lui Del Bosque este important, dar şi meritul echipei este mare: "Însă trebuie să recunoaştem şi meritul echipei. Are jucători foarte buni. Pot fi folosiţi în orice joc şi cu orice fel de tactică. Este uşor să lucrezi cu astfel de jucători. Ei înţeleg imediat ce le spui şi aplică în teren. Într-un fel, această victorie este rodul unei munci pe termen lung... Cupa Mondială nu poate fi câştigată doar cu tactică. Trebuie să te pregăteşti ca ţară, să o doreşti, să o găteşti.. La final mănânci o mâncare cum e Cupa Mondială.. Întreaga ţară îi simte gustul...".

Lucescu a afirmat că i-a părut rău pentru învinsa din finală, Olanda: "Mi-a părut rău de Olanda... În trecut nu se uita la adversari, juca aşa cum dorea. Îşi subestima puţin adversarii. Olanda de acum este mai realistă. Dacă Robben nu ar fi ratat, olandezii ar fi fost cei care se bucură. Iar dacă ar fi fost aşa, cu siguranţă mi-ar fi părut rău pentru Del Bosque. Însă aşa este fotbalul. Când unul se întristează, altul se bucură... Important este ca atunci când trăieşti aceste sentimente să nu exagerezi... Felicitări Spania, felicitări prietenul meu Vicente", a concluzionat tehnicianul român.




Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite