Lotul pentru Balonul de Aur valorează un miliard de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo (stânga) şi Messi
Ronaldo (stânga) şi Messi

Cei 23 de jucători nominalizaţi la Balonul de Aur valorează împreună cam 100 de kilometri de autostradă construiţi în România

France Football a anunţat cei 23 de jucători nominalizaţi la Balonul de Aur, un lot echilibrat, fără prea mari suprize. Real Madrid şi Barcelona au 11 jucători printre posibilii câştigători, 6 pentru “galactici” şi 5 pentru “extratereştrii”. De altfel, 7 dintre aceşti fotbalişti au fost selecţionaţi şi în ultimii doi ani: Messi, Iniesta, Xavi, Ronaldo, Casillas, Alonso şi Ozil. Câştigător în ultimii trei ani al Balonului de aur, Lionel Messi e cotat cu şanse mari la un nou trofeu. Totuşi, faţă de anii trecuţi, argentinianul nu mai e chiar favorit cert pentru că nu a câştigat nici Liga Campionilor, nici campionatul în Spania şi nici cu Argentina nu a dat vreo mare lovitură. În aceste condiţii, e posibil ca unul dintre campionii europeni cu Spania să pună mâna pe Balon, iar Casillas e considerat un portar desăvârşit şi un mare caracter. “Iepurele” se numeşte Radamel Falcao, văzut ca cel mai bun atacant de careu din lume şi triumfător pentru al doilea an consecutiv în Liga Europa.

Mourinho: “Nu e posibil să câştige iar Messi”

Cristiano Ronaldo? Are avantajul de a fi câştigat campionatul în Spania, dar gesturile sale copilăreşti după marcarea unui gol, provocatoare sau ofensatoare pentru suporterii adverşi, îl trag mult în jos. În antrenorul şi conaţionalul său Jose Mourinho are un mare sprijin: "Este imposibil ca Lionel Messi să câştige Balonul de Aur pentru a patra oara consecutiv, iar Cristiano Ronaldo să rămână doar cu un astfel de trofeu la activ.” Piţurcă şi Raţ merg cu Messi Balonul de Aur, trofeu atribuit de France Footbal din 1956, se alege în urma voturilor căpitanilor, a selecţionerilor echipelor naţionale şi a 49 de jurnalişti de la revista franceză şi din lume.

Victor Piţurcă şi Răzvan Raţ au mers pe mâna lui Messi în anul precedent. Câştigătorul FIFA Balon d’Or (cele două trofee s-au reunit în 2010) va fi acordat la Zurich, la 7 ianuarie.

Hagi, locul 4 în 1994

România a prins în câteva rânduri “lotul” jucătorilor nominalizaţi pentru Balonul de Aur. Gică Hagi a fost cel mai bun român din acest clasament, locul 4 în 1994, după Stoicikov, Baggio şi Maldini. Cele patru lovituri de pepdeapsă apărate consecutiv de Duckadam în finala cu Barcelona din 1986 i-au adus doar un loc 8. Ultimul român nominalizat a fost Adrian Mutu, în 2003, an în care s-a transferat de la Parma la Chelsea. A primit atunci un singur vot. 

Nominalizaţii la Balonul de Aur

Lotul de 23 de jucători valorează puţin peste 1 miliard de euro. Ce înseamnă aceşti bani? Cam cât ia România într-o tranşă de la FMI sau construcţia a 100 de kiloemtri de autostradă. Mai jos sunt nominalizaţii la Balonul de Aur, iar cifrele reprezintă cota de piaţă a jucătorilor, în milioane de euro.

@Un posibil prim 11: Casillas 35 – Ramos 40, Busquets 42, Pique 40 – Xavi 30, Ozil 40, Xabi Alonso 30, Iniesta 70 – Messi 120, Falcao 50, Ronaldo 100

@Rezerve: Buffon 16, Neuer 30 (portari), Pirlo 13, Neymar 40, Aguero 51, Benzema 40, Balotelli 32, Drogba 3,5, Rooney 65, Yaya Toure 36, Van Persie 43, Ibrahimovici 35

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite