Loţi Bölöni i-a cucerit deja pe francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prezentarea oficială de ieri, tehnicianul român i-a impresionat pe oficialii de la Lens cu vorbe de duh şi metafore, dovedindu-se un adevărat „doctor“ al cuvintelor. Ladislau Bölöni a intrat deja în pâine, deplasându-se cu noua sa echipă în Spania pentru un stagiu de pregătire de câteva zile.

Recunoscut ca un antrenor riguros, notându-şi mereu câte ceva într-un carneţel, Bölöni s-a făcut remarcat rar în afara terenului. Declaraţiile sale au depăşit de puţine ori limita diplomaţiei, singurele „scăpări" din ultimul timp fiind la adresa patronului Stelei, Gigi Becali.

Revenit pe banca tehnică după o pauză de patru luni, la Lens, fostul selecţioner al României, a impresionat însă la prezentarea oficială de duminică. Pentru a-şi face simţită prezenţa încă din prima zi, Bölöni a fost extrem de jovial şi de spontan în faţa jurnaliştilor francezi, dovedind că este un adevărat „doctor" al cuvintelor.

Se poate spune că românul a câştigat deja primul meci, readucând încrederea în sânul unei echipe ameninţate serios de retrogradare. De altfel, salvarea lui Lens în sezonul în curs este şi condiţia pusă lui Bölöni pentru ca acesta să-şi poată duce la bun sfârşit contractul semnat pe doi ani şi jumătate. Bölöni are timp să pregătească aşa cum îşi doreşte reluarea primei ligi franceze, programată la 15 ianuarie, acasă cu Saint-Etienne. Până atunci, roş-galbenii au ajuns deja în Spania, la Cadiz, pentru un stagiu de pregătire de cinci zile, pigmentat cu un amical de lux, contra Borussiei Dortmund, liderul la zi din Bundesliga (mâine, ora 17.00).

Apoi, sâmbătă, Lens se va deplasa în capitala Franţei pentru meciul de Cupă cu PSG, un obiectiv secundar ţinând cont de problemele pe care noua echipă a lui Bölöni le are în campionat.

Bölöni despre...

Primul contact cu clubul:
Nu pot să constat decât o dezordine totală ţinând cont de condiţiile excelente de pregătire şi de celebrul public din Lens.

Planurile pe termen scurt
:În primul rând avem nevoie de eficacitate, să readucem victoriile. Nu am venit aici să fac dansuri folclorice cu
jucătorii.

Relaţia cu jucătorii:
Trebuie să-i facem pe tineri să aibă încredere, iar celor mai în vârstă, la final de contract, să le spunem că e şi în interesul lor să joace bine.

Motivarea echipei
: Poate unii jucători sunt fragili din punct de vedere psihic. Le voi spune că au şansa de a avea cea mai frumoasă meserie din lume. De obicei, primul cadou pe care îl oferi unui băiat este o minge.

Felul în care va lucra:
Meseria asta e drogul meu. Eu seara când mă culc mă uit în oglindă şi mă întreb: „Laszlo, ai făcut tot ce se putea face pentru echipa ta?". Dacă răspunsul e afirmativ, atunci pot dormi liniştit.

Îl paşte „Derby-ul Nordului"

Pentru suporterii „Les Sang et Or" (Sânge şi Aur), aşa cum este poreclită formaţia din Lens, cele mai aprinse meciuri ale sezonului sunt cele cu Lille, cealaltă echipă importantă din nordul Franţei. Ladislau Bölöni va simţi pe pielea lui tensiunea acestor dispute încă de la finalul acestei luni. Astfel, în etapa programată la 29 ianuarie, Lens va juca la Lille, iar o victorie a echipei sale îl va transforma cu siguranţă în erou pe antrenorul român. Cu atât mai mult cu cât ultimul succes al lui Lens contra marii rivale, în campionat, datează tocmai din 2006.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite