Lokomotiv(a) lui Dan Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu a intrat în atenţia marilor cluburi din Rusia după ce a promovat cu Kuban
Dan Petrescu a intrat în atenţia marilor cluburi din Rusia după ce a promovat cu Kuban

Tehnicianul român al lui Kuban Krasnodar candidează la preluarea uneia dintre cele mai puternice grupări din capitala Rusiei. Echipa lui Dan Petrescu joacă astăzi în deplasare cu Rubin Kazan (ora 17.45, Digi Sport 2), meci care ar putea fi ultimul ca antrenor al lui Kuban.

Cariera de tehnician al lui Dan Petrescu are şanse mari să-şi continue ascensiunea. După trei înfrângeri consecutive, „Bursucul" pare să nu mai aibă motivaţie la conducerea galben-negrilor din Krasnodar, mai ales că şi criticile au început să se abată împotriva sa.

Au antrenor interimar

În acest punct mort, soluţia ideală ar fi un pas înainte către o grupare cu pretenţii şi posibilităţi mult mai mari. Oferta n-a întârziat să apară, presa de la Moscova avansând numele lui Dan Petrescu la Lokomotiv Moscova, grupare condusă momentan de un antrenor interimar, Maminov. Discuţiile vor fi purtate între cele două cluburi începând de săptămâna viitoare, campionatul Rusiei urmând să fie întrerupt pentru o minivacanţă de vară până la 23 iulie. În Rusia, Lokomotiv este echivalentul Rapidului în România, roş-verzii fiind sponsorizaţi de Compania de Căi Ferate.

Buget de transferuri de 20 de milioane de euro

Astfel, este lesne de înţeles că bugetul clubului este unul consistent: „20 de milioane de euro va avea Dan Petrescu pentru transferuri!", a scris „Komsomolskaia Pravda". În schimb, cel puţin la nivel declarativ, oficialii lui Kuban nu vor să audă de o despărţire de cel care i-a promovat în prima divizie, transformând gruparea din Krasnodar într-o echipă de temut, imprevizibilă pentru granzii campionatului.

"Dan are suportul nostru şi cred că-l simte. Am discutat cu el despre ce s-a întâmplat în ultimele meciuri. Avem probleme, dar nu e vina lui. N-am luat în calcul plecarea lui de la echipă", a spus directorul general al lui Kuban, Suren Mkrtcian.

"Dan are suportul nostru şi cred că-l simte. Am discutat cu el, avem probleme, dar nu e vina lui. N-am luat în calcul plecarea lui de la echipă."
Suren Mkrtcian
director general Kuban

Vor să-l transfere şi pe ciprian Marica

Cu cele 20 de milioane de euro pe care le-ar avea la dispoziţie, „Bursucul" l-ar putea aduce fără probleme de la Stuttgart pe Ciprian Marica. Atacantul naţionalei României se află în negocieri cu Lokomotiv încă de la începutul anului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite