Fără Lobonţ la echipa naţională până în 2010!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lobonţ este unul dintre cei mai mari portari din istoria României
Lobonţ este unul dintre cei mai mari portari din istoria României

Chiar dacă s-a refăcut complet după accidentarea suferită la genunchiul drept în primăvară, portarul lui AS Roma nu va mai fi convocat de selecţionerul Răzvan Lucescu la prima reprezentativă în acest an. Lobonţ a depăşit problemele medicale, dar încă nu a debutat la AS Roma. De aceea, el nu se află în vederile lui Răzvan Lucescu, pentru ultimele meciuri din acest an.

Entorsa la genunchiul drept şi ruptura ligamentului încrucişat anterior l-au ţinut pe Lobonţ pe tuşă mai bine de cinci luni, însă în acest moment Bogdan e apt de joc. El nu intră deocamdată în planurile lui Claudio Ranieri, antrenorul Romei, care nu l-a luat nici măcar în lotul echipei italiene până acum. Din acest motiv, fostul dinamovist nu e nici în vederile lui Răzvan Lucescu pentru echipa naţională.

Selecţionerul a discutat cu Lobonţ destul de des în ultima perioadă şi i-a spus acestuia că e mai bine să îl lase să se acomodeze la noua sa formaţie, decât să îl cheme la naţională pentru nişte meciuri fără o însemnătate deosebită. În aceste condiţii la partidele care au rămas de jucat, cu Serbia (10 octombrie) şi Feroe (14 octombrie), Lucescu jr va miza, în principal, tot pe Coman şi Pantilimon, posibil şi pe Tătăruşanu, în situaţia în care acesta va redeveni titular la Steaua.

Lobby (74 de selecţii) va reveni la echipa naţională la meciurile de anul viitor, când probabil va avea şi o situaţie stabilă la echipa de club.

La revedere, Marius Constantin!

Răzvan Lucescu va trimite la finalul acestei săptămâni telegramele de convocare jucătorilor din străinătate pentru meciurile din octombrie. Ca noutate ar putea fi chemarea lui Daniel Niculae, căruia selecţionerul vrea să-i dea o şansă, mai ales că dă semne de ieşire din criză, reuşind un gol şi o pasă de gol în ultimele două etape la Auxerre. Chiar dacă e prematur să se pronunţe în privinţa lotului, pe lista selecţionerului nu se va mai regăsi, cu siguranţă, Marius Constantin, al cărui comportament la Rapid a lăsat mult de dorit.

În schimb, Adrian Cristea e considerat un fotbalist care poate fi câştigat pentru echipa naţională şi se va miza
în continuare pe el. O şansă ar putea primi şi Bănel Nicoliţă, mai ales că Mihai Roman este accidentat şi pe banda dreaptă soluţiile sunt puţine.

Amical cu Suedia, Bulgaria sau Polonia

image


Ionuţ Lupescu (foto) şi compania tratează pentru perfectarea unui meci amical în noiembrie, când mai există o dată oficială fixată de FIFA. În acest moment se poartă discuţii cu forurile din Suedia, Polonia şi Bulgaria, decizia finală urmând a se lua după 15 octombrie, când se termină preliminariile Campionatului Mondial. Cel mai probabil, România va juca în deplasare la data de 18 noiembrie, în compania uneia dintre cele trei naţionale.

De la tineret nu vine nimeni

La cererea lui Emil Săndoi, Răzvan Lucescu a decis ca la meciurile din acest an să nu mizeze pe niciun jucător de la echipa de tineret. Naţionala mică are şanse considerabile de calificare, iar cele trei meciuri din această toamnă, cu Letonia (deplasare - 9 octombrie, acasă - 14 noiembrie) şi Feroe (acasă - 14 noiembrie) ar putea fi decisive pentru România.  În vederile naţionalei mari se aflau Găman şi Torje.

Soluţie

Cristian Tănase va reveni şi el în circuitul echipei naţionale, chiar dacă a jucat foarte puţin în ultimul timp. El va fi convocat la naţională, pentru a se reacomoda cu atmosfera de acolo, în locul lui Max Nicu, care rămâne însă în continuare o soluţie pentru mijlocul tricolorilor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite