Livorno nu renunţă la Dan Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele clubului italian, Aldo Spinelli, nu a abandonat aducerea „Bursucului“ în Serie A. Petrescu este de acord să antreneze pe Livorno, dar i-a spus lui Spinelli că preşedintele de la Krasnodar se opune mutării. Italianul aşteaptă ca românul să-şi rezolve singur problema.

Italienii de la Livorno vor să-l aducă cu orice preţ pe Dan Petrescu la echipă. Preşedintele Aldo Spinelli a povestit pentru „Adevărul" că vorbeşte zilnic la telefon cu antrenorul celor de la Kuban şi că încă speră să primească un răspuns pozitiv din partea tehnicianului român.

Mai citeşte şi:

Ricardo riscă o suspendare de doi ani

„Dan Petrescu este un antrenor foarte bun, un model pentru mulţi. Sunt convins că, dacă ar veni în Serie A, ar avea rezultate excelente", a spus Spinelli, care a mai lucrat cu „Bursucul" un an (1993-1994), pe vremea în care românul a jucat pentru Genoa.

De altfel, Spinelli a fost şi cel care a intermediat atunci transferul lui Petrescu în Anglia, la Sheffield Wednesday.

Pulhac sau Brandan, pe lista de achiziţii

Preşedintele lui Livorno nu vrea să accepte refuzul românului, cu atât mai mult cu cât antrenorul nu i-a acceptat oferta pentru că e sub contract cu cei de la Kuban, nu pentru că nu şi-ar dori o experienţă în Serie A:

„Am vorbit şi astăzi (n.r. - ieri) cu Dan la telefon. El ar vrea să vină, dar nu-l lasă preşedintele rus. Noi îl vom aştepta în continuare, pentru că tot mai sper că poate îl voi convinge să rezolvăm cumva situaţia. Dincolo de asta, mi-a recomandat şi un jucător: pe fostul lui elev Brandan. Vom alege între el şi Pulhac".

Aldo Spinelli a vorbit şi despre Mircea Lucescu, cel care a pus la îndoială existenţa ofertei de la Livorno. „Nu înţeleg de ce s-a băgat el în problema asta. Oferta noastră există, e reală şi, mai mult, rămâne în picioare", a punctat italianul.

Trataivele dintre Spinelii şi Petrescu au început în urmă cu aproximativ zece zile. Italianul a anunţat atunci că că l-a ofertat pe român să preia banca tehnică a echipei Livorno şi că acesta a acceptat, nefiind mulţumit de condiţiile de la Krasnodar.

Petrescu a confirmat interesul, dar după câteva zile a spus că rămâne la Kuban. Numai că, antrenorul pare acum tentat să dea curs ofertei, tentaţia de a antrena în Serie A fiind mare.

"Sunt convins că Dan Petrescu ar avea rezultate excelente în Serie A şi ca antrenor."
Aldo Spinelli
preşedinte Livorno

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite