Liga lui Mourinho

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Inter va trece diseară de Barcelona, portughezul ar putea deveni al treilea tehnician din istorie care câştigă Liga Campionilor cu echipe diferite. Jose Mourinho se află în faţa celei mai mari provocări din carieră, eliminarea „extratereştrilor“ de la FC Barcelona, chiar pe arena acestora, „Camp Nou“.

În urmă cu 12 ani, anonimul „asistent" Jose Mourinho învăţa tainele antrenoratului chiar de pe banca Barcelonei de la „principalii" Bobby Robson şi Louis Van Gaal. Acum, „The Special One", devenit între timp un tehnician respectat în lumea fotbalului, s-a întors în Catalunia la cârma lui Inter Milano pentru a o da jos pe Barça din fruntea Europei.

Calificarea în finala Ligii Campionilor n-ar fi însă o premieră pentru lusitan, care a mai triumfat cu FC Porto în 2004. De-a lungul timpului, doar austriacul Ernst Happel (cu Feyenoord - 1970 şi Hamburg - 1983) şi germanul Ottmar Hitzfeld (cu Dortmund - 1997 şi Bayern - 2001) au câştigat cel mai important trofeu continental cu două echipe diferite.

De altfel, prin prezenţa în semifinale, Mourinho a stabilit deja un record: a patra oară când atinge această fază (după Porto, în 2004, şi Chelsea, în 2005 şi 2007), cu trei cluburi diferite.

FC Barcelona, deţinătoare a trofeului, a apelat la toate „armele" disponibile (mobilizarea suporterilor, intimidarea adversarului şi a arbitrilor, invocarea statisticilor favorabile) pentru a răsturna înfrângerea din tur (1-3) şi pentru a ajunge în finala de la Madrid de la 22 mai.

Chivu, în infernul de pe „Camp Nou"

Aşadar, pe „Camp Nou", echipa lui Cristi Chivu va fi primită cu ostilitate de peste 90.000 de fani catalani. În mod normal, fundaşul român va începe meciul pe banca de rezerve, însă Jose Mourinho are şi varianta de a-l trimite de la început pe flancul stâng al apărării, caz în care Javier Zanetti va urca la mijloc pentru a acoperi absenţa lui Stankovici, suspendat.

Studio special pe Tvr

Meciul FC Barcelona - Inter Milano (ora 21.45) va fi prefaţat la TVR 1 de un studio al Ligii Campionilor în care Ionel Stoica îi va avea ca invitaţi pe Mihai Stoica şi pe Gabi Popescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite