VIDEO Primele meciuri din Liga Campionilor, "plimbare în parc" pentru echipele spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât Barcelona, cât şi Valencia, au dat o lecţie de fotbal şi eficacitate în primele partide ale fazei grupelor, înscriind, în total, 9 goluri aseară. Victime? Grecii de la Panathinaikos Atena şi campioana Turciei, Bursaspor.

FC Barcelona a câştigat primul meci din grupa D, contra grecilor de la Panathinaikos, cu 5-1. Scorul putea fi mai mare, dar Messi a ratat o lovitură de la 11 metri, pe care tot el o obţinuse, în minutul 54, la scorul de 3-1. Chiar şi aşa, însă, argentinianul a reuşit să înscrie de două ori, într-un meci care a făcut presa să exclame: "S-a întors adevărata Barcelona!".

Catalanii au retrăit pentru două minute, "efectul Hercules", când, în minutul 20 grecii au deschis scorul, prin Govou. Elenii nu au apucat însă să se bucure, pentru că în minutul 22, Messi restabilea egalitatea, după o pasă marca Xavi.

Villa, la debutul său pentru Barça în Liga Campionilor, a făcut 2-1, în minutul 33, iar până la pauză Messi avea să mai înscrie o dată (min. 44). Pedro (78) şi Dani Alves (92) au dus scorul la un 5-1 mult mai aproape de realitatea din teren. În celălalt meci al grupei D, FC Copenhaga a învins Rubin Kazan-ul lui Arlauskis, printr-un gol marcat de fratele dinamovistului N'Doye în minutul 87.

Valencia revine după doi ani în Liga Campionilor

În celălalt meci al unei echipe spaniole de aseară, Valencia a revenit în Champions League, după o pauză de doi ani, în stil de mare echipă. Victima, debutanta Bursaspor, campioana Turciei, echipa fostului dinamovist Giani Kiriţă. "Liliecii" au câştigat clar, cu 4-0, prin golurile lui Tino Costa (15), Aduriz (40), Pablo (67) şi Soldado (75). Kiriţă nu a jucat deloc la gazde. În celălalt duel al grupei C, Manchester nu a reuşit să o învingă pe Glasgow Rangers (0-0), iar Valencia este lider al grupei după prima etapă, la fel ca Barcelona în grupa sa.

Citeşte pe adevarul.es ce spune Jose Mourinho înainte de debutul său cu Real în Liga Campionilor şi vezi golurile înscrise de Barcelona şi Valencia aseară

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite