FOTBAL: Se interzice scuipatul în Liga I?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Se interzice scuipatul în Liga I?
FOTBAL: Se interzice scuipatul în Liga I?

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, vineri, că le recomandă jucătorilor şi celor din staff-urile tehnice ale formaţiilor din Liga I să nu mai scuipe pe teren, pentru a evita orice risc de îmbolnăvire cu virusul gripei porcine.

"Ţinând cont de răspândirea în ultima vreme a cazurilor de gripă nouă, LPF recomandă conducătorilor cluburilor din primul eşalon instruirea persoanelor care ocupă suprafaţa tehnică, precum şi a propriilor jucători, de a nu mai scuipa pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor. Recomandarea este de a fi folosite în acest scop vase speciale cu capac", se arată în comunicatul LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal mai precizează că în cazul antrenorilor care nu se pot abţine din a scuipa, şi dă exemplu tehnicianului Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, ar trebui ca aceştia să poarte o mască protectoare.

De asemenea, cluburile sunt informate că în cazul apariţiei unor simptome ale gripei porcine, ar trebui să anunţe Liga Profesionistă de Fotbal, pentru a fi luate măsurile care se impun într-o asemenea situaţie.

Numărul bolnavilor de gripă A/H1N1 din România ajunsese, miercuri, la 441, cu două focare, la Bucureşti şi Iaşi, depistate la unităţi de învăţământ. Simptomele infecţiei cu virusul gripal A/H1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii, adică rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.Cine sunt vedetele din fotbal care scuipă des?

Cristiano Ronaldo
Fostul fotbalist al lui Manchester United a fost surprins de fotografii de la "The Sun" în timp ce l-a scuipat pe advesarul său Robbie Savage în timpul partidei din Cupa Angliei dintre "diavoli" şi Derby County, 4-1. Cu toate acestea, Savage a declarat că nu s-a întâmplat absolut nimic şi că nu are nicio problemă cu actual vedetă a lui Real Madrid.

image


Giovani Becali
Fostul impresar a avut o ieşire nervoasă asupra lui Emanuel Terzian, realizator tv la Sport.ro. Becali a fost întrebat de anumite transferuri şi de ancheta DNA, moment în care machdionul a izbucnit: l-a înjurat pe "Manolo" şi l-a scuipat, deşi ştia că e filmat.

Dorinel Munteanu
Antrenorul e recunoscut pentru ticul său de a scuipa des în timpul meciurilor, motiv pentru care a fost dat exemplu de cei de la LPF. Totodată, Dorinel a fost la rândul său victima fanilor dinamovişti care l-au scuipat, aceştia neuitând trecutul său stelist.

Adrian Mutu
Pe vremea când juca la Chelsea, înntr-un meci cu Lazio, atacantul român a fost scuipat de Mihajlovici, sârbul declarând ulterior că a fost provocat de Mutu. Mijajlovici a fost eliminat pentru gestul său.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite