Liga I, cimitirul elefanţilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii Amoruso şi Lucarelli vor să-şi încheie cariera în fotbalul românesc. Şi antrenorii Zaccheroni, Broos şi Malesani vor la noi. Că Liga I a devenit atractivă pentru mulţi jucători străini, de duzină, nu mai este o noutate. Au apărut însă şi fotbalişti cu nume, care vor să joace în România.

Fost fotbalist, actual impresar, Florin Manea crede că în campionatul nostru pot juca şi altfel de jucători străini. „Nicola Amoruso (n.r. – 34 de ani) şi Cristiano Lucarelli (n.r. – 33 de ani) sunt doi fotbalişti italieni care s-au arătat interesaţi să joace în România.

Vom face orice pentru a le îndeplini dorinţele. Sunt şi  tot mai mulţi jucători care cred că România poate fi o bună rampă de lansare pentru ei, înspre campionate cu nume din Europa”, ne-a spus Manea.

Agentul ştie că este greu de adus fotbalişti comunitari pe bani puţini. De aceea, au apărut aceste soluţii cu jucători cu nume, aflaţi pe final de carieră, şi care nu mai sunt interesanţi pentru alte grupări: „Lucarelli nu mai este cel de la Torino sau Valencia, dar în Liga I poate face diferenţa”.

Transferurile externe se pot extinde şi la nivelul antrenorilor. „Sunt mulţi antrenori consacraţi care vor să muncească la noi. Alberto Malesani a venit în vară în România, fiind aproape de un transfer la Rapid, dar tratativele s-au împotmolit la un moment dat.

Hugo Broos trebuia să preia Vasluiul, înainte de a fi numit Moldovan, dar şi acolo au apărut probleme cu durata contractului. Chiar şi Zaccheroni ar fi încântat să preia o echipă din primul eşalon”, a conchis Florin Manea. 

El a completat că aceşti tehnicieni nu sunt foarte scumpi şi nu se tem să colaboreze cu finanţatorii din prima ligă.

Plan

Nivelul fotbalului din Liga I ar putea creşte considerabil, prin transferul unor jucători cu nume trecuţi de prima tinereţe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite