FOTBAL: Petrescu: „ Am făcut pariu cu jucătorii că nu mai fac nimic în Ligă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Petrescu: „ Am făcut pariu cu jucătorii că nu mai fac nimic în Ligă”
FOTBAL: Petrescu: „ Am făcut pariu cu jucătorii că nu mai fac nimic în Ligă”

Antrenorul Dan Petrescu are un mod inedit de a-şi mobiliza fotbaliştii. El a declarat că a făcut pariu cu elevii săi că nu vor mai realiza nimic în grupele Ligii Campionilor şi vor rămâne cu doar patru puncte, câte au acum.

Petrescu susţine că echipele româneşti se mulţumesc cu puţin. „În Liga Campionilor, nicio echipă românească nu a reuşit două victorii. A învins într-un meci, presa i-a umflat pe jucători şi apoi s-au dezumflat toţi. De asta mi-e şi mie frică. Le-am spus şi jucătorilor mei că fac pariu cu ei că nu or să mai facă nimic în următoarele trei meciuri din Ligă. Un pariu de viaţă. Ei trebuie să-mi răspundă pe teren. Nu am făcut-o să-i mobilizez, ci aşa cred, pentru că noi, românii, ne mulţumim cu puţin”, a spus ieri Petrescu.

Tehnicianul a afirmat că nu se aştepta să piardă în optimile de finală ale Cupei României, cu FC Braşov. „Sincer, nu mă aşteptam. Mai ales că am introdus în echipă nouă jucători care evoluaseră mai puţin. Cei nouă n-au jucat din păcate mai bine ca ceilalţi pe care i-au înlocuit. O echipă mare aşa ar trebui să meargă, pe trei planuri: camponat, cupă, Liga Campionilor. Mi-am dorit din tot sufletul să ne calificăm mai departe în Cupa României, din păcate nu s-a putut. Nu sunt deloc fericit că am ieşit din cupă şi că vom avea mai puţine meciuri de disputat. E o surpriză neplăcută că am pierdut”, a declarat Petrescu.

Fostul internaţional a precizat că în fotbal se mai întâmplă lucruri ciudate. „Autogoluri îşi marchează o echipă sub presiune, iar noi cu Braşovul numai sub presiune nu am fost. Am atacat, am creat, am încercat să facem ceva, cât am putut. Braşovul a avut două şuturi. Aşa cum am avut noi la Glasgow. Am avut cinci şuturi la poartă şi am marcat de patru ori. Fotbalul de aceea e frumos pentru că se pot întâmpla lucruri ciudate. Noi însă ne-am marcat un autogol de cascadorii râsului în cupă”, a spus Petrescu.

Antrenorul Unirii a vorbit şi despre lupta din campionat. „În România sunt opt echipe plus Craiova dacă îşi va reveni care se bat pentru titlu. În cele opt am inclus-o pe FC Braşov. În tur, echipele care nu sunt agrenate în cupele europene vor fi avantajate. Una dintre ele, Rapid, Vaslui sau Braşov va pe primul loc la finalul turului. Sâmbătă, ne aşteaptă acum un meci cu Craiova. Nu am reuşit niciodată să o batem acasă, la Urziceni. Va fi cu atât mai greu sâmbătă”, a încheiat cel poreclit „Bursucul”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite