Laurenţiu Roşu: „M-am lăsat de fotbal!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Roşu: „M-am lăsat de fotbal!“
Laurenţiu Roşu: „M-am lăsat de fotbal!“

La 34 de ani, ex-stelistul a decis să-şi pună ghetele în cui, din cauza unei accidentări la genunchi. Laurenţiu Roşu (34 de ani) a jucat ultima oară la Cadiz (Liga a III-a spaniolă). Stabilit în Huelva, fostul internaţional se gândeşte la o revenire în Liga I, ca antrenor.

Adevărul: Mai joci fotbal?

Laurenţiu Roşu
: Nu. Am hotărât să mă las. Am avut o accidentare gravă la genunchiul stâng, unde am suferit acum doi ani şi o operaţie, dar nu mai pot. Am tras de mine în ultima perioadă, însă trebuie să mă las.

Şi ce faci acum?

Urmez o şcoală de antrenori, de doi ani merg la cursuri şi mai am un an după care voi obţine carnetul de tehnician, care este echivalent cu licenţa PRO din România. Am două fiice, una de 8 ani şi una de 6 ani, care merg la şcoală aici, la Huelva. Se descurcă foarte bine, aşa că vom mai sta aici. Pentru că am jucat patru ani la Recreativo Huelva, mi-am cumpărat o casă.

„Gigi făcea înainte nebunii multe“

Alte afaceri mai ai?

Nu.

Cum se vede fotbalul românesc din Spania?

Urmăresc toate meciurile pentru că am antenă de satelit şi mă uit mereu. Sunt la curent cu tot ce se întâmplă în România. Cred că a crescut valoarea campionatului. Se cunoaşte totuşi că patronii de cluburi trec printr-o criză.

Cum percepi scandalurile care sunt pe la noi?

M-am obişnuit cu ele, deşi sunt plecat din ţară de nouă ani.

Ce zici de ce se întâmplă la Steaua?

Cred că mutările din vara asta, şi din ultimul timp, cu instalarea antrenorului Cristiano Bergodi şi a lui Basarab Panduru ca manager sportiv sunt OK.

Evoluţia Stelei din campionat?

Acasă a pierdut cu Unirea Urziceni şi cu Dinamo, dar în deplasare joacă bine. Iar în Liga Europa nu a avut  probleme, dar nici adversarii nu au fost cine ştie ce. Au un lot de jucători tineri de valoare.

Gigi Becali cum ţi se pare?

În ultimul timp văd că face lucrurile aşa cum trebuie. Parcă s-a mai liniştit. Înainte făcea nebunii multe.

„Doar Steaua şi CFR vor trece de grupe“

De echipa naţională ce zici?

Calificarea s-a pierdut mai demult. În mandatul lui Răzvan Lucescu văd că nu au pierdut niciun meci. Echipa naţională este în schimbare. Nu depinde doar de Răzvan asta, trebuie să aibă şi jucători. Sunt ceva fotbalişti tineri de valoare, dar ar trebui mai mulţi.

Este necesar ca echipele româneşti să joace cât mai bine în cupele europene, campionatul să devină mai puternic, iar atunci cluburile străine puternice din Europa se vor uita din nou spre fotbaliştii români. Cu cât ai mai mulţi jucători în campionatele puternice, cu atât va fi mai bună echipa naţională. Cum se întâmplă cu Serbia, de exemplu.

Ce şanse le acorzi echipelor româneşti în actuala ediţie a Ligii Europa?

Singurele care au şanse să trecă mai departe sunt Steaua şi CFR Cluj. Dinamo şi FC Timişoara nu au nicio şansă.

Dar Unirea Urziceni?

Cred că se vor lupta pentru locul trei cu Glasgow Rangers. Sevilla şi Stuttgart sunt prea puternice.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite