Laurent Blanc a scos Franţa din întuneric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala „cocoşului galic“ a pierdut amicalul din Norvegia, 1-2, dar a punctat la capitolul la care a suferit cel mai mult în ultimii ani: impresia artistică. Laurent Blanc a debutat cu stângul la naţionala Franţei. Cu toate astea, veştile din tabăra „albaştrilor“ nu sunt tocmai bune  pentru naţionala României.

„N-o fi câştigat «noua Franţă», dar contrar predecesorilor de la Cupa Mondială, pedepsiţi de Blanc pentru acest meci, colegii lui Mexes, căpitan pentru o seară, au convins atât prin intenţii cât şi prin dăruire" a fost concluzia cotidianului „Le Parisien", după primul meci al lui Laurent Blanc ca selecţioner.

Amicalul cu Norvegia de la Oslo, deşi terminat 2-1 pentru gazde, ne-a arătat o cu totul altă faţă a Franţei, proaspătă şi plină de imaginaţie ca în vremurile bune. Cei mai entuziasmaţi de jocul echipei au fost desigur cei câţiva suporteri francezi de pe stadionul Ullevaal, care au afişat un banner plin de speranţă: „Blanc va scoate Franţa din întuneric".

A jucat cu tineri

Totuşi, neşansa şi lipsa experienţei au făcut ca puştii lui Blanc (media de vârstă în lotul de 22 de jucători a fost de 24 de ani) să nu iasă învingători de pe teren. Cu şase debutanţi în echipa de start (Ruffier, Rami, Cissokho, Mvila, Nzogbia şi Hoarau), tinerii „cocoşi" au pus probleme serioase experimentatei defensive norvegiene, din care nu au lipsit Brede Hangeland şi John Arne Riise, mai ales în prima parte. Dar nici Hoarau (8), nici Rami (9), Remy (12, 17 şi 30) sau Sissoko (30) nu au reuşit să-şi concretizeze şansele, unele dintre ele uriaşe, de a marca.

Singurul francez care a punctat a fost Hatem Ben Arfa. Intrat la pauză, când Blanc a modificat şi sistemul - din 4-4-2 în 4-2-3-1 - mijlocaşul de 23 de ani al Marsiliei l-a învins pe portarul scandinavilor cu un şut superb de la 25 de metri. De aici încolo ­s-au văzut şi lacunele din jocul neînchegatei echipe a Franţei. Erik Huseklepp, a profitat de două greşeli impardonabile din defensiva franceză pentru a aduce victoria gazdelor.

Împotriva Norvegiei, Franţa a evoluat în următoarea formulă: Ruffier - Fanni, Mexes, Rami, A. Cissokho - Mvila (Cabaye 74) - M. Sissoko (L. Diarra 46), Nasri (Briand 79), N'Zogbia (Ben Arfa 46) - Remy (Menez 46), Hoarau (Benzema 61).

Albania: patru victorii la rând

În ultimul amical înainte de partida cu România (3 septembrie), Albania a câştigat cu 1-0 împotriva Uzbekistanului . Adversara „tricolorilor“ a ajuns astfel la al patrulea succes consecutiv, după victoriile cu Irlanda de Nord, Muntenegru şi Andorra. Albania: Beqaj - Dallku, Vangjeli (Lila 75), Curri - Agolli, Cana, K. Duro (Bylykbashi 75), Bulku (Hyka 75), Muzaka (Vila 81) - Bogdani (Bakaj 55), Salihi (Kapllani 75)

„România ia bătaie cu 2-0“

Cel mai bun jucător al meciului Lituania – Belarus (0-2) a fost Hleb cel mic, care a marcat ambele goluri în poarta lui Arlauskis, portarul Lituaniei şi al Unirii Urziceni. „Eu cred că România ia bătaie cu 2-0 de la Belarus”, a spus portarul.  Belarus: Amelchenko (Jevnov 46) – Martinovich, Omelianciuc, Moloş, Şitov – Kulciy (Kisliak 46), Tigorev, Putsila (Bordacev 84), V. Hleb – A. Hleb (Kutuzov 46), Rodionov (Kriveţ 60).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite