Ladislau Bölöni e campion în Belgia - VIDEO, FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul român a condus Standard Liege la câştigarea barajului cu Anderlecht, care a decis noua deţinătoare a titlului. Este cea de-a doua medalie de campion a lui Bölöni, care a cunoscut succesul în Portugalia cu Sporting Lisabona. GALERIE FOTO - SURSA "La Dernière Heure"

Boloni: "Trebuie să savurez la maxim acest moment pentru că aceste clipe sunt rare"

Sezon încheiat fericit pentru Loţi Bölöni. Belgia are o nouă şi veche campioană. Standard Liege şi-a apărat titlul de anul trecut, recidivând şi în acest an.

Emoţiile au fost uriaşe pentru românul nostru, care a trebuit să-şi conducă formaţia într-un baraj în dublă manşă cu cea mai mare rivală, Anderlecht. Cele două derby-uri au fost extrem de tensio­nate şi foarte apropiate.

Manşa tur disputată la Bruxelles a fost cheia succesului celor de la Standard. Aceştia au scos acolo un rezultat favorabil, scor 1-1, care le-a permis să abordeze returul cu multă încredere. Chiar şi aşa, reluarea nu a fost o plimbare prin parc. Cele 90 de minute i-au dat peste cap pulsul lui Bölöni, liniştit de „lovitura“ puştiului Axel Witsel. Acesta a dus scorul la general la 2-1, transformând o lovitură de pedeapsă.

O mică răsuflare de moment pentru Bölöni, a cărui tensiune a escaladat culmi nebănuite în finalul prelungit cu şase minute, cântărite într-o mie. Odată cu fluierul final, medicul stomatolog din Târgu Mureş a sărit în braţele asistenţilor săi şi mai apoi în mijlocul fanilor care au invadat terenul. Aceste momente nu ar fi fost posibile dacă norocul nu ar fi fost de partea lui Bölöni.

E bine ştiut episodul din ultimele secunde ale rundei finale, atunci când portarul lui Standard a parat un penalty decisiv care nu ar fi făcut posibil un baraj cu Anderlecht. Bölöni a adus titlul cu numărul 10 în istoria de 109 ani a grupării din Liege. Cu atât mai mult performanţa lui este de apreciat în condiţiile în care Anderlecht este o abonată la primul loc.

GOLUL LUI AXEL WIETSEL DIN PENALTY:



BUCURIA DE LA FINALUL BARAJULUI:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite