Dragomir a fost reales preşedinte al LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Liga Profesionistă de Fotbal au avut loc azi alegeri pentru funcţia de preşedinte. Actualul şef, Dumitru Dragomir, a fost singurul candidat şi a câştigat cel de-al patrulea mandat consecutiv. Dragomir a fost ales cu 16 voturi pentru şi o abţinere. Reprezentantul clubului Pandurii nu a fost prezent.

Clubul care s-a abţinut de a-l vota pe Dumitru Dragomir a fost Unirea Urziceni. Singura echipă care a anunţat că va vota împotriva realegerii lui „Corleone” este Pandurii Târgu-Jiu, dar în cele din urmă reprezentantul său a lipsit de la adunare.

Din 1992, când s-a înfiinţat LPF, doar doi oameni au condus acest for. Mai întâi a fost Mircea Angelescu, pentru ca din 1996, Liga să intre pe mâna lui Dragomir, care a fost apoi reales în anul 2000, dar şi în 2005.

Deşi alegerile se fac din patru în patru ani, ultima Adunare a fost amânată cu 24 de luni pentru că Dragomir a fost anchetat de FIFA. Atunci, preşedintele Ligii era proprietarul ziarului „Atac la persoană” şi a fost acuzat de antisemitism.

„Au fost cea mai uşoară Adunare Generală. Funcţia asta de preşedinte al LPF este una a dracului căci e greu să-i împaci pe toţi cei 18 reprezentanţi ai cluburilor. Cei de la Unirea Urziceni s-au abţinut să mă voteze pentru că nu am fost cu ei în niciuna din deplasările din Champions League. N-am fost pentru că nu m-au invitat, Reprezentantul clubului Pandurii a absentat din diplomaţie ca să nu voteze împotrivă. O să mă îmbăt cu nevastă-mea de fericire că am fost reales“, a spus Dragomir după alegeri.

"Am păstrat aceeaşi organigramă pentru că, la vremuri noi, tot noi. Vicepreşedinţii Iosif Robi Urs şi Alexandru Boc, secretarul general Valentin Alexandru şi directorul economic Alexandru Popescu sunt oameni de valoare. Lucrăm tot timpul împreună şi facem o treabă bună. Cred că azi a fost votat omul Dumitru Dragomir pentru că omul sfinţeşte locul. Voi continua să fiu prieten cu toată lumea şi să fiu echidistant. Am un program de care încerc să mă ţin, îi voi mai supăra pe unii, dar ăsta e felul meu", a mai spus Dragomir

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite