LOVITURĂ DE TEATRU ÎN ELVEŢIA. Neuchatel Xamax, exclusă din campionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a Ligii Elveţiene de Fotbal a decis azi excluderea din campionat a echipei Neuchatel Xamax  după ce i-a retras licenţa. Se pare că la mijloc este vorba despre un fals în documente financiare.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Elveţiene de Fotbal şi-a justificat decizia prin faptul că Neuchatel a pus la cale nişte „inginerii financiare“. Un motiv ar fi acela că există „bănuieli de contrafacere" a unui certificat din partea Bank of America, care s-a dovedit a fi un fals grosolan. Acest document arăta că noul proprietar al Neuchatel Xamax, rusul Bulat Chagaev ar dispune de circa 35 de milioane de dolari de la această bancă. Chagaev a fost inculpat de justiţia elveţiană, în urma prezentării actelor.
Neuchatel nu este la prima sancţiune. Mai întâi a fost penalizată în clasament (de două ori i s-au retras câte patru puncte, la 14 decembrie 2011 şi la 3 ianuarie).
La 4 ianuarie, Neuchatel Xamax a renunţat la patru din jucătorii săi, căpitanul Stéphane Besle şi Javier Arizmendié, Vincent Bikana şi Haris Seferovic.

În prezent, jucătorii de la Neuchatel sunt în stagiu de pregătire la Dubai, de unde vor reveni la 27 ianuarie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite