FINAL România-Israel 0-2 / Giovani Becali: În octombrie-noiembrie vom avea alt selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Goian (stânga) şi Daniel Niculae au avut viaţa grea cu israelienii
Goian (stânga) şi Daniel Niculae au avut viaţa grea cu israelienii

Timişoara a fost cu ghinion de această dată pentru echipa naţionala României. Elevii lui Răzvan Lucescu au fost învinşi cu 2-0 de către Israel, o formaţie pe care nu am bătut-o din 1996. Ultimul joc al "tricolorilor" pe Dan Păltinişanu a avut loc pentru preliminariile CE 2008, când elevii lui Piţurcă s-au impus în faţa Sloveniei cu scorul de 2-0.

Impresarul Ioan Becali l-a contestat din nou pe Răzvan Lucescu pentru selecţia făcută: "Cine este acest Florescu? Unde joacă Sepsi? De ce nu l-a luat pe Pulhac? În octombrie sau noiembrie vom avea cu siguranţă un alt selecţioner. Noi nu mai ştim ce înseamnă fotbalul, doar Răzvan Lucescu ştie. E o pălărie prea mare echipa naţională. Vor fi nenorociri mari în meciurile oficiale, în primele trei meciuri nu facem două puncte. În toamnă cred că vom avea alt selecţioner".

Răzvan Lucescu: “E frustrant să fii într-o astfel de situaţie. Am pierdut un meci pe care l-am pregătit o singură zi. Am luat două goluri copilăreşti. Nu îmi convine rezultatul. Băieţii s-au străduit, au încercat, am avut cel puţin trei ocazii mari, dar am ratat. În prima repriză Israelul a avut ocazie şi a dat gol.

min 90: S-a terminat. Am fost învinşi de Israel cu 2-0 pe teren propriu, dar scopul lui Răzvan Lucescu era de a testa cât mai mulţi jucători noi.

min 88: Ghioane aproape de 1-2, dar israelienii resping

min 85: Rădoi îl faultează pe Varda la marginea careului de 16 metri şi primeşte cartonaş galben

GOOL Israel min 77: Neşu îl faultează în careu pe Varda, iar arbitrul Mazici acordă 11 metri. Execută Varda şi înscrie

min 74: Benayoun este înlocuit cu Golan şi primeşte aplauzele spectatorilor

min 73: Bucur se demarcă foarte uşor de fundaşii adverşi, dar şutul său cu piciorul stâng din careu trece mult peste

min 72: Gigel Bucur primeşte un balon de la Bănel Nicoliţă, scoate în faţa porţii dar resping fundaşii adverşi în faţa lui Marius Niculae

min 68: Codrea este înlocuit de Pădureţu

min 65: "Tricolorii" construiesc extrem de greu în aceste momente. Unul dintre cei mai buni fotbalişti ai noştri este Gabi Tamaş

min 58: Florescu este faultat la 30 de metri

* Aplauze pentru Bucur: Absenţele lui Mutu şi Chivu l-au transformat pe Gigel Bucur în favoritul numărul unu al publicului. Fostul jucător al Timişoarei s-a bucurat şi de prezenţa pe stadion a unui banner pe care suporterii au scris: “Cea mai mare BUCURie eşti tu!”. Bănăţenii regretă plecarea atacantului la Kuban Krasnodar, în liga a doua din Rusia.

min 55 Dublă schimbare: Bucur şi Marius Niculae, în locul lui Marica şi Daniel Niculae

min 54: Tamaş încearcă şutul de la 30 de metri, dar balonul trece puţin pe lângă poarta israelienilor

min 50: SCHIMBARE: Tamaş intră în locul lui Goian

* România nu a mai învins Israelul din 1996

OCAZIE min 47: Corner pentru tricolori. Execută Deac, Niculae deviează pentru Marica, dar acesta din doi metri nu reuşeşte să introducă balonul în poartă

min 46: Răzvan Lucescu efectuează şi prima schimbare. Deac intră în locul lui Mihai Roman

PAUZĂ

min 45: GOL Israel. A marcat Benayoun după o vălmăşeală în careu şi un şut plasat în stânga lui Pantilimon

min 41: Florescu este găsit perfect de Marica şi încearcă şutul cu piciorul stâng de la 16 metri, dar reţine Aouate

min 38 OCAZIE: Centrare bună a lui Coman pentru Niculae, care loveşte balonul cu umărul din careu şi reţine portarul advers

* Într-o altă partidă amicală din această seară, Bosnia (adversara noastră din preliminariile Euro 2012) a învins Ghana cu 2-1.

min 30: Maftei încearcă un şut de la 30 de metri, dar balonul trece mult peste

min 25: Scandări anti FRF. Publicul timişorean continuă războiul cu şefii Federaţiei. Din când în când se scandează împotriva preşedintelui Mircea Sandu, pe care bănăţenii nu îl mai înghit din momentul în care a început scandalul legat de palmaresul lui Poli. La tribuna a doua este afişat pun banner pe care scrie “FRF=Mafia” .

OCAZIE min 21: Combinaţie frumoasă între Nicoliţă şi Florescu, iar fotbalistul Stelei trimite o torpilă de la 23 de metri, scoasă cu greu de portarul advers

min 17: Chiar dacă avem posesie mai bună decât Israelul ne lipseşte luciditatea la mijlocul terenului

min 14: Marica este faultat la 30 de metri de poarta adversă. Lovitura liberă este bătută de Nicoliţă, iar balonul este deviat de un adversar în corner.

OCAZIE min 12: Roman scapă uşor de adversarul său direct şi trimite un şut la colţul lung, care este respins de portarul Aouate (Mallorca)

min 5: OCAZIE: Benayoun scapă singur cu Pantilimon dar vine din spate Goian şi îl deposedează în ultimul moment

min 2: Începem în forţă partida cu israelienii şi avem prima acţiune importantă pe flancul drept prin Roman şi Marica.

min 1: Prima minge aparţine israelienilor, care joacă în echipament alb-albastru, în timp ce ai noştri evoluează în roşu complet.

A început partida!

UPDATE: 20:40: Se cântă imnurile celor două echipe

UPDATE: 20:30: Circa 10.000 de spectatori se află în tribunele stadionului Dan Păltinişanu

UPDATE 20:15: În acest moment sunt doar 1000 de spectatori pe stadion. În schimb, la intrare sunt cozi imense, din cauza faptului că nu se văd cum trebuie codurile de bare de la bilete.

Fără Mutu şi Chivu, elevii lui Răzvan Lucescu vor întâlni pe Dan Păltinişanu echipa selecţionată a Israelului. În lipsa lui Cristi Chivu, căpitan în această seară va fi Mirel Rădoi de la Al Hilal.

Acesta este şi primul meci pe care naţionala îl va juca în roşu, după ce a fost semnat un contract cu sponsorul Ursus. În următorii patru ani, Federaţia Română de Fotbal va încasa 6 milioane de euro de la marca de bere, adică 1,5 milioane de euro pe an.

UPDATE 19:45Iată echipa României pentru amicalul ce va începe la ora 20:45 pe stadionul din Timişoara:

Pantilimon - Maftei, Goian, Rădoi, Neşu - M. Roman, Codrea, Florescu, Nicoliţă - D. Niculae, Marica. Antrenor: Răzvan Lucescu

Rezerve: Bornescu, Tamaş, Sepsi, Ghioane, Deac, Găman, An. Cristea, M. Niculae, Pădureţu, G. Bucur, Panin

Israel: Aouate - Saban, Ben Haim, Strool, Ziv - Benayoun, Kial, Iadin, Vermouth - Schechter, Collauti
Rezerve: Davidovici, Keinan, Meshumar, Ben Dayan, Natcho, Cohen, Arbeitman, Barda, Golan

Arbitrul întâlnirii din această seară este Milorad Mazici, sârbul care a fluierat de la centru şi partida FC Timişoara - Dinamo, scor 2-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite