Abramovici a ratat escaladarea vârfului Kilimanjaro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abramovici a ratat escaladarea vârfului Kilimanjaro
Abramovici a ratat escaladarea vârfului Kilimanjaro

Cunoscutul oligarh rus Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal londonez Chelsea, trebuie să recunoască: există o limită chiar şi pentru hiperbogaţii ruşi, după tentativa sa nereuşită de a urca pe vârful Kilimanjaro, Uhuru Peak de 5.895 m, cel mai înalt vârf din Africa.

Ajuns la capătul puterilor, Abramovici a trebuit evacuat de urgenţă de pe versantul muntelui, începând să aibă probleme de respiraţie.

Magnatul rus, fost guvernator al Ciukotkăi, nu a pornit singur în aventura cuceririi masivului muntos situat la graniţa dintre Tanzania şi Kenya, ci şi-a invitat şase prieteni să i se alăture. Pentru a avea la îndemână toate cele trebuincioase, grupul de bogătaşi ruşi şi-a luat în munţi 131 de cărăuşi.

Cu toate acestea, din cauza lipsei de pregătire, la o înălţime de 4.602 metri Abramovici a început să aibă simptomele bolii de altitudine, de aceea însoţitorii săi s-au grăbit să-l coboare la poalele muntelui.

Roman Abramovici ocupă locul secund într-un clasament al celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie, potrivit versiunii ziarului The Sunday Times, şi tot poziţia a doua pe lista celor mai bogaţi oameni din Rusia, conform Forbes. Averea sa este estimată la 8,5 miliarde de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite