Kapetanos, salvat de laser

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eroul Stelei în derby-ul cu Dinamo (1-1) are o poveste de telenovelă: era să-şi îngroape cariera din cauza unor medici incompetenţi. După ce a impresionat la primul meci al Stelei cu Dorinel Munteanu pe bancă, Pantelis Kapetanos are şanse mari să joace din primul minut mâine, cu Lyon.

La derby-ul cu Dinamo, Dorinel Munteanu a servit presei o dovadă de verticalitate, iar orgoliului lui Gigi Becali un adevarat croşeu în bărbie. “Neamţul” l-a titularizat pe grecul Kapetanos, oaia neagră a echipei în viziunea patronului.

Cel mai eficient atacant de până atunci din lotul Stelei a fost revelaţia partidei, contabilizând un gol, o bară şi un joc aproape perfect. După meci, Kapetanos a ieşit de la vestiar la fel de tăcut cum a îndurat câteva luni tirul venit din lojă.

A refuzat să dea declaraţii, dar în sinea lui jubila. Mai important decât să se laude în faţa camerelor TV era faptul că, în sfârşit, după doi ani de ghinioane în lanţ, destinul a început să-i surâdă iar.

 “Este incredibil că şi-a revenit. A avut doi ani în care a făcut tuşa la AEK. Era mereu accidentat, iar doctorii nu i-au găsit nimic. A trebuit să meargă în Germania să se opereze. S-a descoperit că totul i s-a tras de la o intervenţie banală la muşchii abdominali făcută cu un an înainte de nişte doctori incompetenţi”, a povestit ziaristul grec Dimitris Zorzos.

A plătit salariile colegilor de la Iraklis

În 2005, Pantelis Kapetanos era cel mai promiţător atacant din campionatul Greciei. La 22 de ani era vânat de granzii eleni. AEK Atena s-a mişcat rapid şi a plătit pe loc 700.000 de euro lui Iraklis, care era în pragul falimentului.

Cu banii din transferul său au fost plătite salariile jucătorilor şi ale staff-ului tehnic. La AEK a început în trombă, dar după câteva goluri spectaculoase s-a tăiat brusc.

“A avut o ruptură la muşchii abdominali şi de atunci nu a mai prins echipa”, a explicat Dimitris Zorzos. După ce s-a operat, Kapetanos s-a plâns timp de un an de dureri, deşi muşchiul se vindecase complet. Suspectat de conducerea lui AEK că simulează, a fost trecut pe linie moartă.

Disperat, a mers în Germania, unde, la un control mai amănunţit, s-a descoperit problema. Plasa, pusă de doctori la prima operaţie pentru a ţine muşchiul, se dezlipise şi i-a afectat un nerv.

O intervenţie cu laser i-a curăţat nervul inflamat. Deşi se refăcuse complet, AEK l-a pus pe liber în vară. Demoralizat de şirul de ghinioane, Pantelis nu a stat pe gânduri când Adrian Ilie, managerul Stelei de atunci, l-a ofertat. 

Vârfurile granzilor în acest sezon

Jucător (Club)                       Goluri    Minute jucate       Preţ (euro)

Pantelis Kapetanos (Steaua)    4           239                 gratis

Youssouf Kone (CFR Cluj)       4           375                  600.000

Marius Niculae (Dinamo)          2           500                 600.000

Pierre Boya (Rapid)                 1            639                 200.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite